Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Ultima ora national
Editorial
Reportaj
#cevaltceva
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
RUBRICI
Editorial
Reportaj
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Auto
Sanatate
Frumusete
Si parintii cresc
Meseria de parinte
miercuri, 18 mai 2016 - Anul XXI, nr. 115 (6228)
ANUNŢURI ONLINE:
•
Andrei, 180/ 80 kg, 36 ani, caut o...
•
Doamna singura,48 ani,caut domn...
•
Domn discret,doresc să cunosc o doamnă...
•
Vand Casa noua finalizata in 2010 si 35...
•
Cautam femeie serioasa, onesta...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
4,9756 lei
USD:
4,6134 lei
Prune murate în oţet
Iuliana TIŢĂ
Dacă aţi cumpărat de la supermarket nişte prune superbe, dar v-a dezamăgit faptul că nu sunt prea coapte şi nu prea au gust, dacă vă întrebaţi cumva dacă se mai poate face ceva cu ele ori ar trebui să renunţaţi la poftă şi la bani în cazul achiziţiei… ei bine, le puteți transforma într-un sortiment foarte rafinat de...
Citeşte
9755 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Mămăligă în pături
Iuliana TIŢĂ
Preperat rustic deosebit de consistent și gustos, mămăliga în pături este ușor de pregătit, chiar dacă nu face parte dintre...
Citeşte
10116 vizualizări
0 comentarii
Tarta rapidă cu șarlotă
Iuliana TIŢĂ
Este foarte ușor de făcut această tartă, necesită ingrediente puține și prepararea ei este rapidă. Este un desert ideal pentru o...
Citeşte
6746 vizualizări
0 comentarii
Gogoși pufoase (de post)
Iuliana TIŢĂ
La fel de bune ca și gogoșile obișnuite, dar mai pufoase și mai digeste… Necesită cam 2 ore pentru preparare, dar efortul...
Citeşte
7709 vizualizări
0 comentarii
Supa de secărică (de post)
Iuliana TIŢĂ
Supa de chimen sau secărică este foarte simplă și are o aromă distinctă, inconfundabilă. Se servește cu crutoane de pâine...
Citeşte
7454 vizualizări
0 comentarii
Șnițel din soia texturată (de post)
Iuliana TIŢĂ
Înlocuiește cu succes un șnițel din piept de pui. Chiar cu atât succes, încât uneori se confundă cu...
Citeşte
8509 vizualizări
0 comentarii
Crema de lămâie la pahar (de post)
Iuliana TIŢĂ
Dintre toate preparatele de post, cele mai dificil de făcut par deserturile. Cu un pic de imaginație însă, putem realiza...
Citeşte
8284 vizualizări
0 comentarii
Roşii umplute
Iuliana TIŢĂ
Există sute, dacă nu chiar mii de reţete după care pot fi pregătite roşii umplute. Indiferent de cea aleasă, preparatul este uşo...
Citeşte
6978 vizualizări
0 comentarii
Ciorba rădăuţeană
Iuliana TIŢĂ
Sigur că adevărata ciorbă rădăuţeană, cea creată de doamna Cornelia Dumitrescu, o puteţi găsi numai la Rădăuţi şi numai...
Citeşte
12235 vizualizări
0 comentarii
Glazura rapidă de cappuccino
Iuliana TIŢĂ
Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea...
Citeşte
6904 vizualizări
0 comentarii
Menemen (scrob turcesc cu legume)
Iuliana TIŢĂ
Dacă vă place scrobul din ouă proaspete sau omletele umplute cu tot felul de bunătăți, probabil vă va cuceri această rețetă...
Citeşte
9394 vizualizări
0 comentarii
Tocinei cu ceapă
Iuliana TIŢĂ
Sunt o versiune a tocineilor bucovineni obișnuiți, dar pentru unele persoane, care nu suportă gustul pur de cartof, sunt preferați. ...
Citeşte
9728 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de ciuperci (de post)
Iuliana TIŢĂ
Simplu de făcut și gustoasă, această ciorbă amintește cumva și de gustul supei de pui și este ideală pentru perioadele de pos...
Citeşte
11753 vizualizări
0 comentarii
Kașa cu miere și scorțișoară (hrișcă cu lapte)
Iuliana TIŢĂ
Este un mic-dejun rusesc, foarte simplu, sănătos și hrănitor, preparat cu hrișcă și lapte. Este deosebit de sățios și conferă...
Citeşte
16438 vizualizări
0 comentarii
Cremă tartinabilă de ciocolată
Iuliana TIŢĂ
În versiunea sa de casă, această cremă de ciocolată și alune este cel puțin la fel de gustoasă precum cea oferită de...
Citeşte
7105 vizualizări
0 comentarii
Tarta Tatin cu caise din compot
Iuliana TIŢĂ
Un desert foarte rapid, rafinat, surprinzător... Putem încerca astfel o adaptare a unei magice rețete clasice franceze la viteza...
Citeşte
6968 vizualizări
0 comentarii
Crochete fine de pui
Iuliana TIŢĂ
Aceste crochete cu miez cremos și crustă delicat crocantă sunt un deliciu spaniol, dar se consumă în prezent cam peste to...
Citeşte
8107 vizualizări
0 comentarii
Prăjitura însiropată
Iuliana TIŢĂ
Simplă şi rapidă, fără aspect sofisticat şi arome exotice, această prăjitură pufoasă şi moale surprinde prin delicateţea...
Citeşte
8360 vizualizări
0 comentarii
Prăjitura ”Cartof”
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei trecuți de prima tinerețe, această prăjitură readuce cumva, în simplitatea ei desăvârșită, amintirea...
Citeşte
8019 vizualizări
0 comentarii
Pasca fără aluat
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce sărbătoresc în curând Paștele, dar au prea puțin timp la dispoziție pentru a prepara pasca după rețete...
Citeşte
9017 vizualizări
0 comentarii
Pomme rosti (tocinel elvețian)
Iuliana TIŢĂ
Acest preparat rustic, de origine elvețiană, este un fel de tocinel uriaș, pregătit ușor diferit, fără ou, dar absolut delicios. De...
Citeşte
8352 vizualizări
0 comentarii
Sos ragu pentru paste (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Sosul ragu se pregătește, în versiunea sa italiană originală, cu carne tocată, legume, vin și lapte. Versiunea de post este...
Citeşte
8363 vizualizări
0 comentarii
Chec de post cu morcovi și fructe
Iuliana TIŢĂ
Este pufos și savuros, atât de bun încât nici nu veți crede că este un preparat de post. Avem nevoie de: O cană cu...
Citeşte
9025 vizualizări
0 comentarii
Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească)
Iuliana TIŢĂ
Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc...
Citeşte
9171 vizualizări
0 comentarii
Chiftele de varză călită
Iuliana TIŢĂ
Rețeta poate fi adaptată și pentru perioada de post, dacă eliminăm ouăle și dublăm cantitatea de griș. Gustul este însă...
Citeşte
7761 vizualizări
0 comentarii
Maioneza de pufuleți ( de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o maioneză reușită, care se leagă frumos, nu prea se întâmplă să se taie și are un gust special, cu ușoară...
Citeşte
8222 vizualizări
0 comentarii
Linte cu usturoi (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și sănătoasă, care vă va face să vă întrebați de ce consumăm atâ...
Citeşte
8197 vizualizări
0 comentarii
Unt de arahide făcut acasă (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este un ingredient de bază pentru fursecuri fără coacere, este minunat pentru creme și clătite... În multe țări, untul de...
Citeşte
7970 vizualizări
0 comentarii
Păstăi făcăluite (de post)
Iuliana TIŢĂ
Să nu confundăm acest preparat cu clasica fasole bătută, căreia i se mai zice și ”făcăluită”. Păstăile de fasole...
Citeşte
8196 vizualizări
0 comentarii
Prăjitura cu vișine congelate
Iuliana TIŢĂ
Vișine acrișoare, pitite în pandișpan pufos și ușor aromat... Prăjitura aceasta se face în mai puțin de o oră și ne...
Citeşte
62665 vizualizări
0 comentarii
Tartă rapidă cu banane și ciocolată
Iuliana TIŢĂ
Combinația de gusturi din această tartă este pur și simplu irezistibilă, iar totul este foarte simplu de preparat chiar și pentru...
Citeşte
9741 vizualizări
0 comentarii
Chiroști cu barabule și jumări (colțunași cu cartofi)
Iuliana TIŢĂ
Din bucătăria economică a bunicilor, colțunașii cu cartofi, ziși și chiroști pe la noi sau piroști după moftul urban, su...
Citeşte
11183 vizualizări
0 comentarii
Lapte fript
Iuliana TIŢĂ
Seamănă cumva cu delicioșii noștri papanași prăjiți din brânză de vaci, numai că nu include brânză, ci lapte, și...
Citeşte
9125 vizualizări
0 comentarii
Papanași fierți
Iuliana TIŢĂ
Sunt moi, pufoși, ușor de digerat și foarte gustoși. Sunt preferați chiar și de cei mai mofturoși meseni, de regulă, așa că po...
Citeşte
8696 vizualizări
0 comentarii
Mucenici muntenești (de post)
Iuliana TIŢĂ
Spre deosebire de sfințișorii din aluat dospit din Moldova și Bucovina, mucenicii din sudul țării sunt un fel de paste făinoase...
Citeşte
7757 vizualizări
0 comentarii
Sfinţişori din aluat opărit, cu miere şi nucă (mucenici moldoveneşti)
Iuliana TIŢĂ
Chiar dacă se găsesc în orice cofetărie pe 8 şi 9 martie în fiecare an, este destul de uşor să facem mucenicii din alua...
Citeşte
18278 vizualizări
0 comentarii
Tocană de vită cu bere (carbonade flamande)
Iuliana TIŢĂ
Acest preparat belgian foarte gustos, tipic masculin, este mai puțin cunoscut deocamdată pe la noi, dar este o opțiune perfectă dacă...
Citeşte
8605 vizualizări
0 comentarii
Pizza la tigaie
Iuliana TIŢĂ
Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor. Avem nevoie...
Citeşte
9404 vizualizări
0 comentarii
Chiftele umplute
Iuliana TIŢĂ
Chifteluțele umplute nu se deosebesc ca aspect de cele obișnuite, dar sunt o surpriză plăcută pentru cel ce le gustă, mai ales dacă...
Citeşte
6975 vizualizări
0 comentarii
Salată de icre cu griș
Iuliana TIŢĂ
Este unul dintre aperitivele care pot fi făcute ”la urgență” acasă, dacă avem oaspeți care se anunță în scu...
Citeşte
20400 vizualizări
0 comentarii
Coliva de arpacaș
Iuliana TIŢĂ
Coliva este mai cunoscută, în general, drept un dulce ritualic oferit ca ofrandă, folosit de creștini fie de Bobotează, fie la...
Citeşte
11497 vizualizări
0 comentarii
Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant)
Iuliana TIŢĂ
Această ruladă simplu de făcut şi foarte gustoasă mai este cunoscută şi sub denumirea de ”Lacrimă de elefant&rdquo...
Citeşte
11336 vizualizări
0 comentarii
Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă)
Iuliana TIŢĂ
Cei ce au copilărit înainte de decembrie 1989 își mai amintesc, probabil, despre un fel de sirop pentru copii, care se...
Citeşte
10670 vizualizări
0 comentarii
Mujdei gros
Iuliana TIŢĂ
Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile di...
Citeşte
10111 vizualizări
0 comentarii
Pui la abur, cu hrișcă
Iuliana TIŢĂ
Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la...
Citeşte
7451 vizualizări
0 comentarii
Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci
Iuliana TIŢĂ
Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă...
Citeşte
8619 vizualizări
0 comentarii
Sos grecesc de castraveți
Iuliana TIŢĂ
Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca...
Citeşte
8885 vizualizări
0 comentarii
Iaurt grecesc de casă
Iuliana TIŢĂ
Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite...
Citeşte
12043 vizualizări
0 comentarii
Mititei din trei feluri de carne
Iuliana TIŢĂ
Această rețetă este mai apropiată de cea originală, care s-a păstrat de la 1920. În versiunea lor inițială, mititeii nu...
Citeşte
11391 vizualizări
0 comentarii
Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Straja va fi sfinţită duminică
Radu LUPAŞCU
Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din comuna Straja va fi sfinţită duminică, 21 februarie. Sfânta...
Citeşte
8735 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
10:33:
Apă maronie la robinete, în zona centrală a Sucevei
9:48:
„Hora de la Baia”
9:47:
„Doi pe o bancă”, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava
Alte articole
Ultima oră: naţional - internaţional
18:54:
Dan Suciu: În această săptămână vom avea un nou ministru la Sănătate
18:53:
SRI a transmis 115 note vizând infecţiile din spitale şi doar 4 despre Hexi Pharma, către autorităţi locale şi Ministerul Sănătăţii
17:58:
Finanţatorii Prima Casă îşi vor asuma responsabilitatea dacă depăşesc plafonul alocat de Ministerul Finanţelor
Alte articole
Ştiri video
Lucian Harșovschi: „Locul animalelor nu este pe stradă!”. Adăpostul și sterilizarea, soluții civilizate
()
31 ian 2022
Tabără militară amenajată de americani lângă județul Suceava, la granița cu Ucraina
()
17 feb 2022
O nouă zonă a cartierului Obcini a fost refăcută și modernizată, inclusiv prin amenjarea a 217 locuri de parcare
()
16 nov 2021
Ziua Lecturii, marcată cu citirea unor frumoase povești, pentru micuții Grădiniței cu program normal Obcini
()
15 feb 2022
Schimbări în modul în care se circulă prin centrul Sucevei, unde au fost create noi locuri de parcare
()
24 sep 2021
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei
()
14 apr 2022
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Mii de suceveni pe lista datornicilor publicată de...
16852 vizite
Cum îşi bat joc instituţiile statului de oameni care descoperă bunuri de...
11804 vizite
Decani noi la Universitatea „Ştefan cel Mare”
10916 vizite
Prune murate în oţet
9755 vizite
Un bărbat de 70 de ani a murit în Urgenţă, sub ochii neputincioşi ai...
9277 vizite
Cum îşi bat joc instituţiile statului de oameni care descoperă bunuri de...
15 voturi
Mii de suceveni pe lista datornicilor publicată de...
12 voturi
Dinţii noştri se clatină şi cad
6 voturi
Patru zile de Blues ConFusion, pe platoul Cetăţii de Scaun şi în alte patru...
6 voturi
Suceveanca Elena-Brânduşa Steiciuc, nominalizată la Premiile USR pe anul...
4 voturi
Echipa Școlii „Dimitrie Onciul” din Straja a devenit campioană naţională la...
1 comentariu
Mii de suceveni pe lista datornicilor publicată de...
0 comentarii
Săptămânii Europeane a Tineretului 2016, s-a încheiat cu...
0 comentarii
Cum îşi bat joc instituţiile statului de oameni care descoperă bunuri de...
0 comentarii
Candidatul UNPR pentru CJ Suceava, Iulian Nadolu: Atragerea de fonduri europene...
0 comentarii
„Mici artiști, mici ceramiști!”, expoziţie la Centrul pentru Păstrarea...
1 trimitere
Patru zile de Blues ConFusion, pe platoul Cetăţii de Scaun şi în alte patru...
1 trimitere
Cinci tineri în arestul Poliţiei, într-un dosar de tentativă de omor, după o...
1 trimitere
Decani noi la Universitatea „Ştefan cel Mare”
1 trimitere
Cum îşi bat joc instituţiile statului de oameni care descoperă bunuri de...
1 trimitere
SONDAJE
Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?
Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Prune murate în oţet
Dacă aţi cumpărat de la supermarket nişte prune superbe, dar v-a dezamăgit faptul că nu sunt prea coapte şi nu prea au gust, dacă vă întrebaţi cumva dacă se mai poate face ceva cu ele ori ar trebui să renunţaţi la poftă şi la bani în...
Citeşte