Google
 
miercuri, 6 apr 2016 - Anul XXI, nr. 81 (6194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5575 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2232 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Menemen (scrob turcesc cu legume)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă vă place scrobul din ouă proaspete sau omletele umplute cu tot felul de bunătăți, probabil vă va cuceri această rețetă foarte simplă, dar care vă garantează un preparat consistent și absolut delicios.

Avem nevoie de:

3-4 ouă, o roșie, 2 cepe mari sau 3 mici, un ardei gras, un ardei iute sau niște fulgi de ardei, 100 g brânză ( preferabil telemea de capră sau brânză de burduf), 3-4 linguri ulei, pătrunjel verde, sare și piper după gust

Preparare:

Tocăm toate legumele, cu excepția cepei, în cuburi măricele și le punem temporar în vase separate. Ceapa o tocăm cât mai fin. Încingem uleiul într-o tigaie neaderentă și punem ceapa la călit. Amestecăm de câteva ori și când s-a îngălbenit puțin punem ardeii. Îi călim cu ceapa până ce s-a evaporat zeama lăsată de ardei. Adăugăm roșiile și călim totul până devine un fel de sos gros. Între timp batem ouăle cu sare și piper după preferință. După ce sosul din tigaie a scăzut, turnăm ouăle peste sos, amestecăm doar puțin pe deasupra și punem capac tigăii. Lăsăm pe foc 2-3 minute, apoi mai amestecăm o dată ușor și presărăm pătrunjelul verde și brânza mărunțită. Punem din nou capacul și mai lăsăm până ce ouăle s-au închegat iar brânza se topește. Este bine ca porțiile să fie servite imediat, preferabil în farfurii ușor încălzite. Nu vă sfiiți să înmuiați bucățele de pâine direct în preparat, cu mâna, pentru că, de fapt, acesta este și modul de consum original, turcesc. Oricum, ceea ce iese este așa de gustos, încât veți simți nevoia de a nu lăsa nici o firimitură. Preparatul se consumă, de obicei, la micul dejun și se asortează perfect cu pâine neagră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Menemen (scrob turcesc cu legume).
 Vizualizări articol: 2726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Menemen (scrob turcesc cu legume)4.054

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Menemen (scrob turcesc cu legume) Dacă vă place scrobul din ouă proaspete sau omletele umplute cu tot felul de bunătăți, probabil vă va cuceri această rețetă foarte simplă, dar care vă garantează un preparat consistent și absolut delicios.Avem nevoie de:3-4 ouă, o roșie, 2 cepe mari... Citeşte