Google
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
 
sâmbătă, 26 mar 2016 - Anul XXI, nr. 72 (6185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5169 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2669 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
CAR Invatamant Falticeni
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Prăjitura ”Cartof”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru cei trecuți de prima tinerețe, această prăjitură readuce cumva, în simplitatea ei desăvârșită, amintirea cofetăriilor de odinioară. Este foarte ușor de făcut, chiar și un copil o poate reuși, dar este delicioasă.

Avem nevoie de:

500 g biscuiți ( preferabil simpli sau petit beurre), un pachet unt, 150 g zahăr, cca. 2 pahare lapte sau suc tip cola, 5 linguri cacao, puțină sare, o sticluță esență de rom, 100 ml rom sau vodca, 2-3 pachețele de zahăr vanilat, opțional 50 g stafide sau alte fructe uscate ( sau alune mărunțite)

Preparare:                    

Transformăm biscuiții în pulbere, fie cu ajutorul robotului, fie zdrobindu-i prin orice alt mijloc. Într-o crăticioară topim untul cu zahărul și lăsăm să dea în fiert. Se formează spumă, dar nu trebuie îndepărtată. Adăugăm 3 linguri de cacao, esența de rom, romul sau vodca, puțină sare și zahărul vanilat. Turnăm peste biscuiți și amestecăm bine. Adăugăm fructele, dacă folosim. Încălzim doar puțin laptele sau sucul și începem să turnăm câte puțin peste amestecul de biscuiți. Este posibil să rămână din cantitatea din rețetă, depinde de cât de uscați sunt biscuiții. Continuăm să amestecăm până obținem o pastă deasă, care se poate modela în bulgărași. Formăm bulgări de forma unor cartofi mici ( ori simple biluțe) și le tăvălim prin restul de pudră de cacao . Le scuturăm puțin, ca să îndepărtăm excesul de cacao și le dăm la rece cel puțin 2 ore înainte de servire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăjitura ”Cartof”.
 Vizualizări articol: 2305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prăjitura ”Cartof”5.051

Iulius Mall - Concertul Primaverii
Vanzare Service Automate Cafea
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura ”Cartof” Pentru cei trecuți de prima tinerețe, această prăjitură readuce cumva, în simplitatea ei desăvârșită, amintirea cofetăriilor de odinioară. Este foarte ușor de făcut, chiar și un copil o poate reuși, dar este delicioasă.Avem nevoie de:500... Citeşte