Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2016 - Anul XXI, nr. 115 (6228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tragic

Un bărbat de 70 de ani a murit în Urgenţă, sub ochii neputincioşi ai medicilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din localitatea Dumbrăveni, a murit luni noapte, în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, din cauza unui stop cardiac neanunţat de simptome anterioare. Timp de o oră, medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat, din păcate.

Până luni, omul nu a avut nici o problemă de sănătate şi nu a urmat vreodată un tratament medical. Locuia singur şi ducea o viaţă liniştită. Luni după-amiază, i s-a făcut rău, iar fiica lui l-a dus la spitalul din Dumbrăveni. ”Spital” doar în amintirea a ce a fost cândva. Acum este ”unitate medico-socială” destinată bolnavilor cronici. Medicul vine doar dimineaţa, asistenţa medicală după plecarea doctorului fiind asigurată de o asistentă medicală. Cea care a fost de serviciu ieri după-amiază, Elena Sabin, ne-a declarat că unitatea nu asigură urgenţele şi că bolnavii aflaţi în astfel de situaţii sunt dirijaţi către UPU. ”Pacientul a venit şi a spus că a avut nişte ameţeli. A fost văzut de colega mea care era de serviciu luni şi a fost sfătuit să meargă la UPU, dacă se simte rău în continuare. I s-a luat tensiunea, a avut 11 cu 7. Nu a fost bolnav niciodată, nu a urmat vreun tratament, nu se afla în evidenţă cu vreo afecţiune. Fiica lui a spus că merg acasă să se pregătească pentru spital”, ne-a spus asistenta Sabin.

Acasă, în jurul orei 17.30 fiica pensionarului a solicitat o ambulanţă pentru a-şi duce tatăl la spital. ”Nu a fost o solicitare pentru ceva deosebit pentru că nu a plecat o ambulanţă tip C (n.r. cu medic)”, ne-a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, dr. Alexandru Lăzăreanu.

 

Necropsia va stabili cauza exactă a morţii

Bărbatul a ajuns la UPU Suceava în aproximativ o oră, conştient, fără să acuze dureri sau alte probleme în afara unor stări tranzitorii de ameţeală. Șeful UPU, dr. Liviu Cârlan, ne-a declarat că investigaţiile preliminare au arătat parametrii de bază nemodificaţi, inclusiv electrocardiograma. În Urgenţă a fost consultat de urgentist, apoi de un medic neurolog, după care de cardiolog. Ecografia cardiacă a indicat un cheag mare de sânge în atriul drept, ceea ce i-a făcut pe medici să solicite imediat şi o tomografie computerizată pentru confirmarea diagnosticului. Înainte de a fi dus la tomograf, în jurul orei 22.30, bărbatul a intrat brusc în stop cardiac. ”Era conştient, cooperant, eram lângă el. La un moment dat şi-a scos batista să se şteargă şi a intrat în stop. Nu avea nici un semn prealabil de agravare, a fost bine tot timpul. Sub ochii mei s-a întâmplat”, ne-a declarat cu amărăciune medicul urgentist care s-a ocupat de caz, dr. Bogdan Bondaru.

Medicii din urgenţă au efectuat manevre de resuscitare timp de o oră, din păcate fără rezultat. Puţin înainte de miezul nopţii a fost declarat decesul.      

”Este un caz de moarte subită, foarte rară. Ca la fotbalişti, se întâmplă în plină stare de sănătate. Cred că a fost o embolie pulmonară masivă; astea nu au rezolvare, indiferent unde se întâmplă”, a mai spus medicul.

Cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită în urma necropsiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat de 70 de ani a murit în Urgenţă, sub ochii neputincioşi ai medicilor.
 Vizualizări articol: 9277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Un bărbat de 70 de ani a murit în Urgenţă, sub ochii neputincioşi ai medicilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prune murate în oţet Dacă aţi cumpărat de la supermarket nişte prune superbe, dar v-a dezamăgit faptul că nu sunt prea coapte şi nu prea au gust, dacă vă întrebaţi cumva dacă se mai poate face ceva cu ele ori ar trebui să renunţaţi la poftă şi la bani în... Citeşte