Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2016 - Anul XXI, nr. 42 (6155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mititei din trei feluri de carne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Această rețetă este mai apropiată de cea originală, care s-a păstrat de la 1920. În versiunea lor inițială, mititeii nu includeau deloc carne de porc, ci doar carne de vită și seu de oaie, și erau mult prea condimentați și cu gust prea puternic pentru preferințele noastre de azi. În plus, procedeul tehnic necesita mult timp și efort. În versiunea prezentă, mititeii au aceleași condimente precum cei de odinioară, dar în cantități reduse la jumătate, includ carne de porc ca să nu se strângă prea tare la prăjit iar seul de oaie, cu gust specific excesiv, este înlocuit cu carnea macră din pulpă de miel.

Avem nevoie de:

500 g carne macră de vită, 250 g carne de miel slabă (sau de capră), din pulpă sau spată, 250 g carne de porc cu grăsime ( de pe ceafă sau chiar costiță crudă, dacă nu e grasă excesiv), o linguriță rasă piper negru măcinat, o linguriță cimbru uscat, un vârf de cuțit enibahar măcinat, jumătate de linguriță semințe de coriandru măcinate, jumătate de linguriță chimion măcinat (cumin), o lingură rasă de bicarbonat de sodiu alimentar, o lingură ulei de măsline, jumătate de lămâie, o căpățână mare de usturoi, 400 ml apă sau supă de vită călduță, opțional sare după gust și anason stelat măcinat cât se poate lua între două degete ( numai dacă folosim carne de oaie, pentru atenuarea gustului specific)

Preparare:

Începem prepararea compoziției pentru mititei cu cel puțin o zi înainte de frigerea pe grătar, altfel gustul nu va fi uniform. Trecem de două ori prin mașina de tocat carnea de vită și cea de oaie, și o singură dată carnea de porc cu grăsime. Punem cele trei feluri de carne împreună și uleiul, care ajută la emulsionare și astfel se leagă mai bine compoziția. Stingem bicarbonatul cu zeama jumătății de lămâie, îl punem peste carne și amestecăm bine. Punem condimentele măcinate în 200 ml de apă sau supă călduță și turnăm câte puțin în carne, amestecând mereu. Amestecatul cu mâna este cel mai indicat, pentru ca totul să fie frământat efectiv ca un aluat, altfel carnea nu va începe să se lege și micii se desfac pe grătar! Mai adăugăm câte puțină apă sau supă, dacă e necesar, dar nu depășim în total 400 ml. Acoperim vasul cu carne cu folie de plastic și dăm la rece până a doua zi. Cu 3-4 ore înainte de a prăji mititeii, zdrobim usturoiul curățat și turnăm peste el apă numai cât să îl acopere. Lăsăm vasul acoperit minim o oră. Între timp, scoatem carnea din frigider și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. O frământăm din nou, adăugând numai zeama în care s-a macerat usturoiul. Acoperim vasul cu folie și dăm din nou la rece, cel puțin o oră, pentru a se pătrunde bine carnea cu aroma usturoiului. Scoatem vasul cu carne la temperatura camerei cu o oră înainte de a forma mititeii. Îi putem forma mai ușor cu mâinile ude. Prăjirea lor se poate face pe grătar sau în tigaia grill. Dacă îi prăjim în tigaie, este preferabil să formăm mititeii cu mâinile unse cu ulei de măsline. Îi servim calzi, cu pâine proaspătă și muștar. Sunt mai aromați decât mititeii obișnuiți din carne de porc, dar sunt savuroși însoțiți de bere brună sau un vin alb sec.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mititei din trei feluri de carne.
 Vizualizări articol: 11366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mititei din trei feluri de carne5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Straja va fi sfinţită duminică Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din comuna Straja va fi sfinţită duminică, 21 februarie.  Sfânta Liturghie şi Slujba de Sfinţire a bisericii va avea loc începând cu ora 9.00 şi va fi oficiată de... Citeşte