Google
 
luni, 4 apr 2016 - Anul XXI, nr. 79 (6192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5921 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,8901 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciorba de ciuperci (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Simplu de făcut și gustoasă, această ciorbă amintește cumva și de gustul supei de pui și este ideală pentru perioadele de post, dar și pentru persoanele care țin dietă pentru a scăpa de excesul de greutate.

Avem nevoie de:

O caserolă de 500 g ciuperci, un ardei gras, două cepe, un morcov, un pătrunjel sau păstârnac, jumătate de cană ulei de măsline sau floarea-soarelui, 3 căței de usturoi, puțină țelină rasă sau un vârf de cuțit de semințe de țelină, sare și piper după gust, o lingură pastă de tomate, 2-3 linguri oțet pentru acrit, pătrunjel verde tocat

Preparare:

Gustul ciorbei va diferi în funcție de ciupercile utilizate – dacă dorim un gust mai apropiat de al cărnii de pui, folosim ciuperci champignon albe, iar dacă vrem un gust mai intens de ciuperci putem folosi champignon brune sau pleurotus. Curățăm ciupercile și tocăm separat codițele și pălăriile ( codițele fierb mai greu). Tocăm fin ceapa și usturoiul. Curățăm și radem morcovul, țelina și păstârnacul. Îndepărtăm cotorul și semințele ardeiului gras și îl tocăm cubulețe sau fâșii subțiri. În oala pentru ciorbă punem uleiul la încins, apoi adăugăm ceapa și o călim până se îngălbenește, fără să se ardă. Adăugăm morcovul și țelina și le călim împreună 2-3 minute, amestecând mereu. Punem usturoiul, pătrunjelul, codițele tocate ale ciupercilor și ardeiul și le călim până se înmoaie. Penem pasta de tomate, amestecăm bine și lăsăm totul încă 2-3 minute la călit, apoi punem și restul ciupercilor, mai amestecăm o dată și turnăm cca 2 litri de apă. Punem sare și piper și lăsăm să fiarbă 20 de minute, apoi adăugăm oțet după gust. La final potrivim gustul de sare și piper și, dacă dorim, mai adăugăm puțin usturoi ras și o lingură de pătrunjel verde tocat fin. Lăsăm vasul acoperit după ce este gata ciorba, cel puțin 30 de minute, ca să se întrepătrundă aromele. Servim ciorba cu pătrunjel verde tocat, presărat generos deasupra.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciorba de ciuperci (de post).
 Vizualizări articol: 2471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciorba de ciuperci (de post)0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de ciuperci (de post) Simplu de făcut și gustoasă, această ciorbă amintește cumva și de gustul supei de pui și este ideală pentru perioadele de post, dar și pentru persoanele care țin dietă pentru a scăpa de excesul de greutate.Avem nevoie de:O caserolă de 500 g... Citeşte