Google
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
 
vineri, 1 apr 2016 - Anul XXI, nr. 77 (6190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5169 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2669 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
CAR Invatamant Falticeni
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Kașa cu miere și scorțișoară (hrișcă cu lapte)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este un mic-dejun rusesc, foarte simplu, sănătos și hrănitor, preparat cu hrișcă și lapte. Este deosebit de sățios și conferă energie și bună dispoziție. Poate fi consumat și de diabetici, dacă medicul le permite (eventual neîndulcit, pentru că este gustos și astfel).

Avem nevoie de:

O cană cu boabe de hrișcă, două căni și jumătate de apă, 3-4 căni de lapte fiert, 2 plicuri zahăr vanilat, o linguriță cu vârf de scorțișoară măcinată, miere după preferință, opțional coajă de portocală rasă

Preparare:

Alegem hrișca atent, o punem fără ulei într-o tigaie și o rumenim amestecând mereu, până ce unele dintre bobițe pocnesc. Dăm tigaia deoparte de pe foc, turnăm niște apă și clătim bine hrișca. Scurgem apa și lăsăm să se răcească boabele. În alt vas punem două căni și jumătate de apă și puțină sare, la fiert. Când clocotește, adăugăm hrișca spălată anterior, amestecăm o singură dată, așteptăm să clocotească din nou, acoperim vasul parțial cu un capac și lăsăm să fiarbă 15-20 de minute. În timpul fierberii nu se mai amestecă deloc în hrișcă! Vom ști că este gata atunci când boabele se desfac ușor, apa este absorbită integral și la suprafață se formează mici ”vulcani” care forfotesc. Turnăm peste hrișca fiartă atât lapte cât să o acopere cu cel puțin un centimetru. Punem scorțișoara și, dacă folosim, coaja de portocală. Lăsăm să mai dea un clocot împreună. La final reglăm consistența adăugând lapte, dacă este necesar, apoi îndulcim după preferință cu miere. Acoperim vasul cu un capac și lăsăm să stea jumătate de oră, pentru armonizarea aromelor. Putem servi kașa călduță, în strachină ceramică (pentru a păstra aceeași temperatură cât mai mult timp), garnisită cu scorțișoară presărată deasupra, sau rece, alături de fructe ca bananele bine coapte ori piersicile zemoase. Este plăcut și neobișnuit gustul preparatului pentru cine se întâlnește pentru prima oară cu așa ceva, dar de obicei ajunge repede pe lista preferințelor culinare, inclusiv în cazul copiilor pretențioși. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kașa cu miere și scorțișoară (hrișcă cu lapte).
 Vizualizări articol: 2339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Kașa cu miere și scorțișoară (hrișcă cu lapte)5.053

Iulius Mall - Concertul Primaverii
Vanzare Service Automate Cafea
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Kașa cu miere și scorțișoară (hrișcă cu lapte) Este un mic-dejun rusesc, foarte simplu, sănătos și hrănitor, preparat cu hrișcă și lapte. Este deosebit de sățios și conferă energie și bună dispoziție. Poate fi consumat și de diabetici, dacă medicul le permite (eventual neîndulcit, pentru... Citeşte