Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2014 - Anul XIX, nr. 230 (5739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii şi un nou an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şi dacă în articolul precedent am adus în discuţie câteva sentimente trăite de copii la începutul fiecărui an şcolar, vă propunem să urmărim şi câteva sentimente trăite de părinţi.

Aceştia pot fi şi ei “împărţiţi” după vârstele copiilor.

Părinţii “începători” sunt cei mai emoţionaţi. Sunt mândri că micuţul lor devine şcolar, au aşteptări mari şi speranţe pozitive, îşi fac planuri pentru copii şi pentru ei, îşi propun să fie părinţi model, să nu facă greşeli, să ţină o legătură constructivă cu şcoala ...

Realitatea de peste câteva luni va demonstra, ca în fiecare an, că puţini reuşesc să devină ceea ce au planificat. Serviciile, timpul, provocările ... îi aduc pe unii în situaţia să rezume legătura cu şcoala la întrebarea zilnică adresată copilului “Cum a fost azi la şcoală? / Ce ai făcut azi la şcoală?”. Există şi părinţi care devin mai zeloşi decât s-au gândit. Micuţii acestora sunt de obicei împovăraţi, obosiţi, timoraţi de cerinţele foarte mari şi de activităţile multiple la care sunt supuşi.

Părinţii care au copii în clasele primare sunt încă destul de atenţi şi prezenţi în relaţia copilului cu şcoala. Deşi majoritatea comentează volumul de teme de vacanţă, ei insistă ca acestea să fie făcute (unii le organizează pe perioada întregii vacanţe, alţii le comasează în primele săptămâni de vacanţă că să “scape” de ele, sau în ultimele ca să “fie făcute”).

Numărul părinţilor implicaţi scade vizibil de la învăţământul primar la cel gimnazial. Ideea de concurenţă primeşte noi valenţe, “premiul I” nu mai este pentru mulţi un scop în sine ... În plus, un număr mare de părinţi înţeleg că “şcoala pentru fiecare” este doar la nivel declarativ. Foarte puţine sunt acele cadre didactice care reuşesc să trateze copiii individual, să-l ajute pe fiecare după nevoi, după capacitatea şi sensibilitatea lui, să-l pună în valoare, să-l integreze, să-l ambiţioneze, să-l motiveze ...

Părinţii liceenilor nu mai sunt atât de emotivi, cu excepţia celor debutanţi. Grijile lor sunt acum mult mai variate, de la formarea copiilor ca oameni până la construirea viitorului lor.

În concluzie, este foarte interesant să observăm că atât cerinţele şcolii cât şi ale familiei sunt invers proporţionale cu vârstele copiilor. Dacă este corect sau nu ... este un alt subiect de discuţie. Stimaţi părinţi, mult succes în noul an şcolar, în activităţile copiilor dumneavoastră şi multă răbdare, înţelegere şi putere de muncă în sprijinul de care aceştia au nevoie din partea familiei!

www.problemele-copilului-meu.ro   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii şi un nou an şcolar.
 Vizualizări articol: 48541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 10 voturi
Părinţii şi un nou an şcolar4.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchi de vită Centru Vechi Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:800 calorii / porţieIngrediente:Muşchi de vită - 250 gBacon - 150 gCartofi - 150 gGorgonzola - 30 gSos brun - 7 mlSmântână dulce - 30 gVin roşu sec - 30 mlPere - 1 bucatăDovlecel - 30... Citeşte