Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2016 - Anul XXI, nr. 70 (6183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pomme rosti (tocinel elvețian)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acest preparat rustic, de origine elvețiană, este un fel de tocinel uriaș, pregătit ușor diferit, fără ou, dar absolut delicios. De regulă se face doar din cartofi, dar există numeroase variațiuni pe tema adaosurilor ce se pot asorta cu cartoful pentru un rezultat perfect.

Avem nevoie de:

4-5 cartofi medii ( cca 650g), 125 g unt ( sau margarină, pentru versiunea de post), sare și piper după gust

Preparare:

Curățăm cartofii, îi spălăm foarte bine și îi feliem foarte fin, cu răzătoarea, ca pentru chips-uri. Punem feliuțe de cartofi unele peste altele și le tăiem ”fideluță”. Punem bețișoarele în apă rece, le clătim bine, le scurgem și le întindem pe un prosop foarte curat, în care le rulăm, ca să scoatem cât mai multă zeamă, apoi punem cartofii într-un castron. Punem untul sau margarina la topit, turnăm peste cartofi și amestecăm, ca să fie cât mai bine îmbrăcată în unt fiecare bucățică de cartof. Presărăm piper și încingem bine o tigaie neaderentă. Chiar înainte de prăjire, punem sare peste cartofi, apoi îi înghesuim în tigaie, presând, pentru a obține un fel de tocinel cât tigaia și gros de cel mult un deget. Prăjim la foc mediu, timp de 6-7 minute, până începe să miroase a cartofi rumeniți, dar cu grijă să nu se ardă. Apoi, cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii unse cu puțin ulei, ori prin mișcarea de mână specifică preparării clătitelor, întoarcem turta de cartofi și o lăsăm să se rumenească și pe cealaltă parte. Este foarte important să fie fin tăiați și bine scurși cartofii, iar stratul din tigaie să nu fie prea gros, altfel tocinelul-gigant va rămâne crud în mijloc. Scoatem preparatul pe platou, îl lăsăm câteva minute și îl tăiem. Este rumen, crocant, apetisant și îl putem servi alături de ochiuri sau cu smântână. Se poate pregăti și din cartofi fierți în coajă și dați prin răzătoarea cu ochiuri rotunde mari, care nu se mai clătesc cu apă rece, dar în rest se procedează în același mod.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pomme rosti (tocinel elvețian).
 Vizualizări articol: 8351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pomme rosti (tocinel elvețian)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pomme rosti (tocinel elvețian) Acest preparat rustic, de origine elvețiană, este un fel de tocinel uriaș, pregătit ușor diferit, fără ou, dar absolut delicios. De regulă se face doar din cartofi, dar există numeroase variațiuni pe tema adaosurilor ce se pot asorta cu cartoful... Citeşte