Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2016 - Anul XXI, nr. 47 (6160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mujdei gros

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi ”ajutat” să-și păstreze consistența cu emulgatori chimici sau chiar cu gumă guar, mujdeiul în cauză este, în realitate, complet natural și foarte ușor de preparat.

Avem nevoie de:

4 căței mari de usturoi, puțină sare, 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui, opțional o linguriță oțet

Preparare:

Pentru reușita deplină a preparatului este esențial să îl pregătim manual, nu în blender! Usturoiul curățat îl zdrobim cu presa specială sau prin simplă apăsare cu lama cuțitului, îl amestecăm cu un vârf de cuțit de sare, îl punem în vasul special de lemn și începem să îl presăm bine, amestecând din când în când, până devine o pastă cleioasă. Dacă nu avem mojarul special din lemn, recurgem la un castron mic și presăm cu dosul unei linguri. Abia după ce usturoiul a devenit pastă densă începem să adăugăm câte puțin ulei, câțiva stropi, ca la maioneza pregătită manual, și amestecăm foarte bine. Nu adăugăm altă cantitate de ulei până ce nu a fost perfect absorbit cel existent în vasul cu usturoi. Dacă folosim și oțet, îl adăugăm tot în tranșe mici, alternând cu uleiul. Încetăm adăugarea de ulei în clipa în care observăm că mujdeiul, deja gros ca maioneza, are aspect sidefat. În caz contrar, amestecul se va tăia. Dacă s-a întâmplat, picurăm un strop de apă rece și continuăm să amestecăm până ce emulsia se reface, dar nu va mai fi la fel de dens. Gustul nu va avea de suferit însă, nici după reparația cu apă rece. Unele persoane preferă să adauge la final un praf de boia sau puțină verdeață. Mujdeiul astfel pregătit se servește imediat. Nu este indicată păstrarea mai mult de o oră, pentru că gustul se schimbă neplăcut. Este foarte apreciat cu pește prăjit, la fripturi sau picurat peste cartofi copți serviți fierbinți, cu unt și verdeață deasupra. Nu puține sunt însă persoanele care preferă să consume acest sos doar cu mămăligă rece, în perioadele de post, pentru că este delicios chiar și astfel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mujdei gros.
 Vizualizări articol: 10106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mujdei gros5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei gros Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile din Bucovina. În ciuda unor opinii larg distribuite pe internet, potrivit cărora preparatul ar fi... Citeşte