Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2016 - Anul XXI, nr. 91 (6204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Crema de lămâie la pahar (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre toate preparatele de post, cele mai dificil de făcut par deserturile. Cu un pic de imaginație însă, putem realiza deserturi de post care să fie deopotrivă delicioase, aspectuoase și deloc costisitoare. Un astfel de exemplu este crema de lămâie la pahar, gata în 15 minute și perfectă pentru consum după o oră de stat la rece.

Avem nevoie de:

400 g frișcă vegetală, o lămâie, 150-200 g zahăr ( după gust și depinde dacă este sau nu îndulcită frișca vegetală), o lămâie, 2 pliculețe de zahăr vanilat, un pliculeț de gelatină pudră ( 8 grame), opțional fructe din compot sau proaspete, pesmet din biscuiți de post, frunzulițe de mentă sau ciocolată neagră  de post pentru ornat

Preparare:

Paharele în care vom servi crema trebuie să fie foarte curate și bine uscate. Punem gelatina la înmuiat cu 3-4 linguri de apă și o lăsăm minim 15 minute. Radem coaja lămâii iar din ce a rămas stoarcem zeama, astfel încât să nu scăpăm și semințele. Batem frișca foarte tare cu jumătate din zahăr și zahărul vanilat. Adăugăm alternativ câte o linguriță de zeamă de lămâie și puțin zahăr, în timp ce mixăm. Dacă frișca vegetală este de calitate, nu are voie să se taie. Dacă s-a tăiat totuși, fierbem un praf de budincă de vanilie cu o cană de apă, lăsăm să se răcorească, apoi adăugăm câte puțin din frișca tăiată și mixăm până se drege. Nu va mai fi la fel de spumos amestecul, dar e gustoasă și această versiune. Adăugăm la final coaja rasă de lămâie. Încălzim ușor gelatina înmuiată, care nu trebuie să fiarbă, ci doar să se dizolve. Punem în ea două linguri din spuma de lămâie și amestecăm energic, apoi răsturnăm gelatina în spumă și amestecăm repede, cu mișcări largi și fine, de jos în sus, ca să se încorporeze bine gelatina, dar să nu se lase spuma. Dacă folosim pesmet de biscuiți de post și fructe, punem în fundul paharului o lingură de pesmet, câteva bucăți de fructe, apoi un pic de spumă de lămâie, apoi din nou pesmet și fructe și umplem paharul cu spumă. Lăsăm loc cam de un deget, ștergem cu un șervețel eventualele urme de cremă de pe margine și dăm la rece o oră. Chiar înainte de servire, garnisim după dorință, fie cu fâșii de coajă de lămâie, fie cu fulgi de ciocolată neagră, fie cu frunzulițe proaspete de mentă. Servim crema de lămâie rece.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crema de lămâie la pahar (de post).
 Vizualizări articol: 8259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crema de lămâie la pahar (de post)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crema de lămâie la pahar (de post) Dintre toate preparatele de post, cele mai dificil de făcut par deserturile. Cu un pic de imaginație însă, putem realiza deserturi de post care să fie deopotrivă delicioase, aspectuoase și deloc costisitoare. Un astfel de exemplu este crema de... Citeşte