Google
 
joi, 25 feb 2016 - Anul XXI, nr. 46 (6159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5881 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9079 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Pui la abur, cu hrișcă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la gluten sau de cei ce țin diete drastice – cu acordul medicului, desigur. Mâncarea delicioasă se pregătește simplu și se poate face fie la cuptor, într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, fie în tigaie antiaderentă cu capac ce permite fierberea la aburi.

Avem nevoie de:

4 pulpe de pui întregi, cu piele, sau un piept și două pulpe, sau 500 g aripioare, o cană de hrișcă, 2 căni apă, o ceapă mică, 2-3 linguri de ulei, 4 căței de usturoi, jumătate de cană de vin alb sec sau jumătate de lămâie, sare și piper după gust, cimbru, jumătate de pachet de unt, opțional o lingură de boia dulce de ardei

Preparare:

Rumenim carnea de pui în ulei și o dăm deoparte. Alegem hrișca, o spălăm bine cu apă caldă, o scurgem și o punem în tavă sau în tigaia antiaderentă. Călim ceapa tocată și usturoiul în uleiul rămas după rumenirea puiului și turnăm totul în tava ori tigaia cu hrișcă. Amestecăm apa cu vinul sau zeama de lămâie, boiaua de ardei, cimbrul, sare și piper și turnăm totul în tava cu hrișcă. Aranjăm deasupra bucățile de pui, iar printre ele presărăm cubulețe de unt. Acoperim și punem să fiarbă, fără să amestecăm. Dacă fierbem în tavă, la cuptor, acoperim cu folie de aluminiu, înțepăm folia în câteva locuri și ținem la cuptorul mediu încins 40 de minute, ca să fiarbă în aburul format. Dacă fierbem în tigaia cu capac, sunt necesare doar 25 de minute la foc mediu, până ce hrișca se umflă și absoarbe tot lichidul. Servim imediat, alături de salată de roșii sau de orice salată acrișoară. Este un fel consistent și gustos, cu o aromă specială, care amintește de miezul de nucă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pui la abur, cu hrișcă.
 Vizualizări articol: 2375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pui la abur, cu hrișcă5.052

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui la abur, cu hrișcă Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la gluten sau de cei ce țin diete drastice – cu acordul medicului, desigur. Mâncarea delicioasă se pregătește... Citeşte