Google
 
marţi, 12 apr 2016 - Anul XXI, nr. 86 (6199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5841 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9032 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Roşii umplute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Există sute, dacă nu chiar mii de reţete după care pot fi pregătite roşii umplute. Indiferent de cea aleasă, preparatul este uşor de făcut, rapid, arată bine şi este gustos.

Avem nevoie de:

6 roşii medii, bine coapte, 6 linguri rase de smântână grasă acrişoară ori maioneză dietetică, o ceapă mică, o bucată de peşte afumat, jumătate de ardei gras, pătrunjel verde sau mărar tocat, sare şi piper după preferinţă

Preparare:

Spălăm roşiile, le tăiem foarte puţin la bază, un căpăcel cât o monedă mică, doar pentru a le face să stea mai sigur pe platou. La partea superioară tăiem un capac mai serios şi scobim cu grijă miezul roşiei, cu o linguriţă, fără a străpunge pereţii roşiei. Presărăm puţină sare şi piper şi punem roşiile cu ”gura” în jos, să se scurgă bine zeama. Dacă folosim smântână, o batem bine, ca pentru frişcă, dar fără să adăugăm zahăr. Dacă folosim maioneză, doar o amestecăm puţin. Verificăm cu grijă bucăţile de peşte afumat, să nu aibă oase, apoi le mărunţim la dimensiunea preferată. Unii le preferă pastă, alţii doresc şuviţe de carne afumată. Tocăm ceapa foarte fin şi presărăm pe ea puţină sare. Tocăm ardeiul gras cubuleţe mici, iar verdeaţa, bine spălată, o tocăm cât se poate de mărunt. Amestecăm smântâna/maioneza cu ardeiul, peştele, ceapa, verdeaţa, sare şi piper. Trebuie să rezulte o pastă care nu curge. Dacă e prea deasă, adăugăm câte o linguriţă de smântână. Dacă e prea lichidă, adăugăm peşte mărunţit. Umplem roşiile cu acest amestec, presărăm puţin pătrunjel şi, dacă dorim, potrivim căpăcelul peste roşia umplută. Lăsăm jumătate de oră la rece, apoi preparatul poate fi servit. Se consumă în aceeaşi zi în care a fost pregătit! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roşii umplute.
 Vizualizări articol: 2222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Roşii umplute5.051

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute Există sute, dacă nu chiar mii de reţete după care pot fi pregătite roşii umplute. Indiferent de cea aleasă, preparatul este uşor de făcut, rapid, arată bine şi este gustos.Avem nevoie de:6 roşii medii, bine coapte, 6 linguri rase de... Citeşte