Google
 
luni, 28 mar 2016 - Anul XXI, nr. 73 (6186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5552 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2149 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Prăjitura însiropată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Simplă şi rapidă, fără aspect sofisticat şi arome exotice, această prăjitură pufoasă şi moale surprinde prin delicateţea gustului şi te face să mai vrei...

Avem nevoie de:

1 cană făină, 1 cană zahăr, 5 ouă, o lingură ulei, o lingură apă, 2-3 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt, unt şi făină pentru tapetat tava, coaja şi zeama de la jumătate de lămâie, un praf de sare; pentru sirop – 5 linguri zahăr, o cană şi jumătate cu apă, o fiolă esenţă de rom, opţional 3 linguri cacao

Preparare:

Tapetăm tava cu unt sau ulei şi făină. Scuturăm surplusul de făină. Încingem cuptorul cu cel puţin 10 minute înainte de preparare. Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Punem albuşurile cu un strop de sare şi o lingură de zeamă de lămâie şi le batem până se albesc. Adăugăm, câte puţin, jumătate din zahăr şi continuăm să batem până ce totul devine spumă foarte tare (când întoarcem castronul plin cu spumă cu dosul în sus, aceasta nu trebuie să cadă!). Separat batem gălbenuşurile cu restul de zahăr, aromele, uleiul, apa, restul de zeamă de lămâie. Turnăm în fir subţire gălbenuşurile peste spuma de albuş, în timp ce amestecăm cu mixerul la turaţie maximă. Oprim mixerul şi vom continua să amestecăm cu lingura sau cu o spatulă. Începem să presărăm făina amestecată cu praful de copt, în ploaie, peste compoziţia cu ouă, şi în acest timp amestecăm spuma uşor, de jos în sus, cu mişcări largi, ca să încorporăm făina fără să se lase spuma. Turnăm în tavă aluatul şi punem în cuptorul încins, reducem temperatura cuptorului la mediu şi coacem blatul până ce trece testul scobitorii, iar marginile încep să se desprindă de pe tavă (cca. 35 minute). Între timp dăm în clocot amestecul de ingrediente pentru sirop. Când prăjitura e coaptă, o scoatem din cuptor, o lăsăm 5 minute, apoi, cu un cuţit foarte ascuţit şi umezit, tăiem cuburile de prăjitură la dimensiunea dorită, fără a le scoate însă din tavă. Cât încă este fierbinte prăjitura, turnăm uşor siropul uniform şi lăsăm să se răcească şi să absoarbă lichidul complet. Se poate turna şi mai puţin sirop, dacă nu dorim ca prăjitura să fie atât de umedă. La final scoatem cuburile şi le aşezăm pe platou. Ca să arate mai atractiv, chiar înainte de servire putem să radem peste prăjiturile clădite pe platou puţină ciocolată amăruie sau albă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăjitura însiropată.
 Vizualizări articol: 1956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prăjitura însiropată0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura însiropată Simplă şi rapidă, fără aspect sofisticat şi arome exotice, această prăjitură pufoasă şi moale surprinde prin delicateţea gustului şi te face să mai vrei...Avem nevoie de:1 cană făină, 1 cană zahăr, 5 ouă, o lingură ulei, o lingură apă, 2-3 plicuri... Citeşte