Google
IULIUS MALL Suceava - Shop & Cruise
IULIUS MALL Suceava - Shop & Cruise
IULIUS MALL Suceava - Shop & Cruise
 
joi, 10 mar 2016 - Anul XXI, nr. 58 (6171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9269 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Lapte fript

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seamănă cumva cu delicioșii noștri papanași prăjiți din brânză de vaci, numai că nu include brânză, ci lapte, și rezultatul este mai fin și mai cremos, ceva ce realmente se topește în gură. Este un desert de casă comun în Spania, unde se numește leche frita. Este genul de preparat simplu, de pe vremea bunicii, pe care îl adori și când ajungi tu însuți bunic…

Avem nevoie de:

750 ml lapte dulce, 200 ml smântână pentru frișcă ( nu frișcă vegetală!), 150 g amidon alimentar ( preferabil de porumb), 150 g zahăr, un băț de scorțișoară, o lingură coajă rasă de portocală, o linguriță coajă rasă de lămâie, 2 ouă, o cană făină albă, zahăr tos și scorțișoară praf pentru aspectul final, ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Preparare:

Într-o oală foarte curată punem la fiert împreună 500 ml lapte, smântâna pentru frișcă, zahărul și aromele. Când dă în fiert reducem focul la minim și fierbem exact 15 minute. Dizolvăm amidonul cu restul de lapte și turnăm în amestecul care fierbe, amestecând repede, ca să nu facă boțuri. Mai fierbem amestecând 3-4 minute și dăm deoparte de pe foc. Ungem o farfurie adâncă mai mare sau o tavă mică cu puțin ulei și vărsăm crema de lapte în ea. După ce s-a răcit la temperatura camerei, punem tava sau farfuria în frigider 3 ore minim sau peste noapte. Ulterior răcirii crema se întărește și poate fi tăiată cuburi de mărimea dorită. Batem ouăle. Încingem mediu o tigaie cu un deget de ulei în ea. Luăm fiecare cub și îl trecem întâi prin făină albă, apoi prin ou bătut și îl punem la prăjit în tigaie, la foc mic. Întoarcem cu grijă, ca să se rumenească ușor pe ambele părți. Scoatem cuburile rumenite pe hârtie absorbantă, apoi le trecem prin zahăr tos amestecat după preferință cu scorțișoară și le putem servi. Sunt perfecte consumate călduțe, când miezul e cremos iar crusta ușor crocantă. După răcire rămân gustoase, par chiar mai aromate, dar crusta nu mai are același farmec și începe să se desprindă pe alocuri dacă au fost păstrate în frigider. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lapte fript.
 Vizualizări articol: 3468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lapte fript5.053

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lapte fript Seamănă cumva cu delicioșii noștri papanași prăjiți din brânză de vaci, numai că nu include brânză, ci lapte, și rezultatul este mai fin și mai cremos, ceva ce realmente se topește în gură. Este un desert de casă comun în... Citeşte