Google
IULIUS MALL Suceava - Carnavalul Toamnei
IULIUS MALL Suceava - Carnavalul Toamnei
IULIUS MALL Suceava - Carnavalul Toamnei
 
sâmbătă, 27 feb 2016 - Anul XXI, nr. 48 (6161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6497 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9565 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei ce au copilărit înainte de decembrie 1989 își mai amintesc, probabil, despre un fel de sirop pentru copii, care se găsea în sticle de un litru în orice magazin alimenar și era făcut dim morcovi și mere. Acest nectar seamănă destul de mult, chiar dacă, cel mai probabil, nu respectă rețeta originală. Este, în orice caz, complet natural, sănătos și o modalitate atractivă de a-i face pe copiii mofturoți să consume și sucul de morcovi.

Avem nevoie de:

500 ml suc de mere stors direct din fructe, 250 ml suc de morcovi, 250 ml suc de portocale, coaja rasă a unei portocale, zeama a două lămâi, 500 g zahăr, 200 g miere de albine pură, o aspirină, opțional zahăr vanilat și un praf de scorțișoară.

Preparare:

Amestecăm sucurile de fructe cu zahărul. Radem coaja de portocală și o adăugăm  în amestec, de asemeni scorțișoara și vanilia, dacă folosim. Dăm totul la fiert, pe foc mare inițial, până se topește complet zahărul, apoi pe foc mic, când a început să clocotească. Din clipa în care fierbe cu clocote mari și face spumă ( pe care o înlăturăm), fierbem 15 minute. Dăm cratița cu sirop deoparte, lăsăm să se răcorească 10 minute, apoi adăugăm mierea și aspirina foarte bine sfărâmată și amestecăm. Turnăm siropul în sticle. Pare prea subțire, dar în câteva zile se îngroașă puțin și chiar formează mici cristale, ceea ce este normal. Îl servim în amestec cu apă minerală, rece, sau cu lapte călduț. Este un excelent vitaminizant în sezonul rece. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă).
 Vizualizări articol: 3807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă)5.052

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă) Cei ce au copilărit înainte de decembrie 1989 își mai amintesc, probabil, despre un fel de sirop pentru copii, care se găsea în sticle de un litru în orice magazin alimenar și era făcut dim morcovi și mere. Acest nectar... Citeşte