Google
 
marţi, 17 mai 2016 - Anul XXI, nr. 114 (6227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5355 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,162 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Mămăligă în pături

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preperat rustic deosebit de consistent și gustos, mămăliga în pături este ușor de pregătit, chiar dacă nu face parte dintre preparatele care sunt gata în câteva minute. Este nevoie de timp pentru ca totul să să desăvârșească în cuptor…

Avem nevoie de:

500 gfăină de porumb grișată, 1,8 litri lapte dulce sau apă, 2 linguri unt, 300 g slăninuță afumată sau costiță, o bucățică de cârnăcior afumat, 300 g brânză de burduf, 500 g smântână grasă, un ou, facultative o linguriță de boia dulce

Preparare:

Tăiem bucățele potrivite slăninuța sau costița și cârnăciorul și le rumenim ușor cu puțin unt. Punem la fiert laptele cu o lingură de unt și puțină sare. Avem grijă ca laptele să nu dea în foc. Când clocotește, adăugăm mălaiul grișat în ploaie și amestecăm cu telul bine, ca să nu facă boțuri. Obținem astfel o mămăligă pripită mai moale, pe care o fierbem 10 minute, amestecând din când în când. Ungem o formă de tort sau o tavă cu untul rămas și o tapetăm cu puțin mălai sau pesmet. Punem un strat de mămăligă moale și îl distribuim cât mai uniform. Presărm jumătate din brânză și jumătate din smântână. Punem un nou strat de mămăligă moale iar peste el presărăm costița și bucățelele de cârnăcior, apoi turnăm și untul în care le-am rumenit. Punem deasupra ultimul strat de mămăligă, presărăm generous restul de brânză și turnăm restul de smântână bătută cu oul peste ea. Putem presăra și puțină boia de ardei, pentru aspect. Dăm totul la cuptorul bine încins pentru 30 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Servim mămăliga în pături fierbinte. Se asortează cu murături sau cu ceapă zdrobită și presărată din  belșug cu sare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mămăligă în pături.
 Vizualizări articol: 2922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mămăligă în pături1.051

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăligă în pături Preperat rustic deosebit de consistent și gustos, mămăliga în pături este ușor de pregătit, chiar dacă nu face parte dintre preparatele care sunt gata în câteva minute. Este nevoie de timp pentru ca totul să să desăvârșească... Citeşte