Google
 
miercuri, 23 mar 2016 - Anul XXI, nr. 69 (6182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5841 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9032 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Sos ragu pentru paste (versiunea de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sosul ragu se pregătește, în versiunea sa italiană originală, cu carne tocată, legume, vin și lapte. Versiunea de post este mai modestă ca aromă, dar poate fi o alegere foarte interesantă.

Avem nevoie de:

200 g granule de soia texturată, o ceapă mare, un morcov, o bucată de țelină cât ceapa de mare ( sau un vârf de cuțit de semințe de țelină), 50 g ulei (preferabil de măsline), un pahar vin sec ( preferabil roșu), o conservă mare de roșii pasate, o linguriță pastă de tomate concentrată, sare și piper după gust, opțional: o lingură boia de ardei dulce și fulgi de ardei iute, pătrunjel verde tocat pentru ornat

Preparare:

Fierbem granulele de soia în apă cu puțină sare, timp de 10 minute din clipa în care dau în clocot, apoi le scurgem bine într-o sită. Punem la călit ceapa cu puțină sare și, când e doar aurie, adăugăm morcovul și țelina, rase cât mai fin. Dacă în loc de rădăcină de țelină folosim semințe, trebuie să utilizăm doar o cantitate foarte mică, pentru că au o aromă extrem de puternică. Le călim împreună până se rumenesc doar puțin, cu grijă să nu se ardă, apoi adăugăm și granulele fierte de soia și continuăm să prăjim câteva minute, amestecând mereu. Stingem cu vinul și din nou amestecăm, până se evaporă alcoolul și nu se mai simte mirosul specific. Amestecăm și pasta de tomate diluată cu puțină apă, apoi conținutul conservei de roșii, potrivim gustul de sare și piper, țănând cont că lichidul va scădea la fiert, adăugăm boiaua și fulgii de ardei dacă folosim, turnăm o cană de apă și lăsăm totul să fiarbă la foc mic. Trebuie să fiarbă cel puțin 30 de minute, iar între timp amestecăm și turnăm câte puțină apă, dacă lichidul a scăzut prea mult. În final sosul trebuie să aibă o consistență ușor lichidă. Dacă nu dorim versiunea de post, înlocuim soia cu 500 g carne tocată (amestec vită cu porc), în loc de apă putem turna în sos supă de carne iar la final adăugăm un pahar de lapte și lăsăm să scadă și acesta. Sosul se folosește cu paste fierte prealabil sau pentru lasagna și este mai gustos după 2-3 ore, reîncălzit la foc mic înainte de utilizare. Îl servim cu pătrunjel verde presărat deasupra ( în versiune de post) sau cu parmezan ras, în versiunea clasică.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sos ragu pentru paste (versiunea de post).
 Vizualizări articol: 2466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sos ragu pentru paste (versiunea de post)5.051

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos ragu pentru paste (versiunea de post) Sosul ragu se pregătește, în versiunea sa italiană originală, cu carne tocată, legume, vin și lapte. Versiunea de post este mai modestă ca aromă, dar poate fi o alegere foarte interesantă.Avem nevoie de:200 g granule de soia texturată, o ceapă... Citeşte