Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2016 - Anul XXI, nr. 64 (6177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Linte cu usturoi (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și sănătoasă, care vă va face să vă întrebați de ce consumăm atât de rar linte, dacă tot se pregătește asemănător fasolei și fierbe mult mai repede...

Avem nevoie de:

O cană cu linte uscată, din cea verde sau roșie, două cepe, 5-6 linguri ulei, o foaie de dafin, 4-5 căței mari de usturoi, o conservă de roșii în bulion, o lingură boia dulce, un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu alimentar, sare, piper și enibahar după gust, opțional pătrunjel verde tocat,

Preparare:

Punem lintea la înmuiat în apă rece câteva ore, apoi o scurgem și o spălăm. Punem la fiert un litru de apă. Când clocotește apa, punem lintea și o fierbem la foc mic, adăugând după 15 minute și bicarbonatul, până când boabele se desfac puțin și pot fi ușor strivite între degete. Scurgem lintea într-o strecurătoare. Tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Punem la călit ceapa în ulei, în cratița în care facem preparatul, iar când e bine călită ceapa, adăugăm usturoiul și amestecăm pe foc încă 2-3 minute. Usturoiul nu trebuie să se rumenească, pentru că devine amar. Punem boiaua și amestecăm bine. Stingem totul cu conserva de roșii cu tot cu zeamă și mărunțim grosier roșiile în cratiță, cu lingura. Adăugăm lintea, condimentele și, dacă e necesar, apă caldă cât să ajungă la nivelul lintei. Fierbem la foc mic 10 minute din momentul în care începe să clocotească. La final adăugăm pătrunjel, sare și piper și lăsăm acoperit o oră. Servim alături de murături.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linte cu usturoi (de post).
 Vizualizări articol: 8195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Linte cu usturoi (de post)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Linte cu usturoi (de post) Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și sănătoasă, care vă va face să vă întrebați de ce consumăm atât de rar linte, dacă tot se pregătește asemănător fasolei și fierbe mult mai repede...Avem nevoie de:O cană cu linte uscată,... Citeşte