Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mar 2016 - Anul XXI, nr. 66 (6179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chiftele de varză călită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rețeta poate fi adaptată și pentru perioada de post, dacă eliminăm ouăle și dublăm cantitatea de griș. Gustul este însă mult mai atractiv la preparatul realizat după rețeta originală.

Avem nevoie de:

O varză mică și îndesată ( de cca 1kg), 3 căței de usturoi, puțin mărar verde tocat, 3 ouă, jumătate de cană de griș, jumătate de cană de pesmet, jumătate de cană de apă, sare și piper după gust

Preparare:

Punem varza întreagă sau tăiată în jumătăți la fiert într-o oală mai mare, în apă cu puțină sare. Când este încă doar puțin tare, scoatem varza, o lăsăm la răcit în strecurătoare, apoi o stoarcem bine, ca să eliminăm surplusul de apă sărată. Tocăm varza cât mai mărunt și o punem la călit cu puțin ulei, iar după ce s-a rumenit doar puțin, stingem cu apa și lăsăm să dea în clocot. Adăugăm în ploaie grișul și când compoziția s-a îngroșat ca o mămăliguță, o dăm deoparte, lăsăm să se răcorească un pic, adăugăm 2 ouă și batem bine, punem sare, piper, usturoi și verdeață, apoi lăsăm să se răcească complet. Formăm din compoziția răcită bile și le trecem prin ou și pesmet, apoi le rumenim în ulei bine încins. Nu le ținem mult în ulei, ca să nu se încarce de grăsime, apoi le scoatem pe șervețele. Pentru versiunea de post, trecem chifteluțele numai prin pesmet sau prin puțină făină albă amestecată cu piper înainte de rumenire. Sunt mai gustoase calde, servite cu un sos acrișor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiftele de varză călită.
 Vizualizări articol: 7758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Chiftele de varză călită4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele de varză călită Rețeta poate fi adaptată și pentru perioada de post, dacă eliminăm ouăle și dublăm cantitatea de griș. Gustul este însă mult mai atractiv la preparatul realizat după rețeta originală.Avem nevoie de:O varză mică și îndesată ( de cca 1kg),... Citeşte