Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2016 - Anul XXI, nr. 99 (6212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Supa de secărică (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Supa de chimen sau secărică este foarte simplă și are o aromă distinctă, inconfundabilă. Se servește cu crutoane de pâine bine rumenite în ulei și mult pătrunjel verde tocat. Este, deopotrivă, un preparat obișnuit și un tratament popular pentru indigestie și balonări.

Avem nevoie de:

O ceapă mare, un morcov, un ardei gras, un cățel de usturoi, o lingură făină albă, sare și piper după gust, 2 linguri rase de semințe uscate de chimen (secărică, nu chimion!) legătură de pătrunjel verde tocat, opțional o foaie de dafin mică, 2-3 felii de pâine albă mai veche, 2-3 linguri ulei pentru crutoane și alte 2-1 linguri pentru călit ceapa (preferabil ulei de măsline)

Preparare:

Tăiem pâinea cubulete, o stropim cu puțin ulei și o prăjim fie în tavă, la cuptor, fie în tigaie antiaderentă, până se rumenește frumos pe toate părțile. Lăsăm crutoanele să se răcească. În oala de supă punem puțin ulei la încins și călim în el ceapa tocată fin și usturoiul zdrobit. Când ceapa este aurie, adăugăm o linguriță de semințe de chimen, morcovul tăiat feliuțe și ardeiul tăiat cuburi sau feliuțe fine și le călim un pic cu ceapa. Stingem cu 2 litri de apă, punem puțină sare și piper, eventual frunza de dafin dacă folosim, și lăsăm să fiarbă. Restul de chimen îl punem într-o bucățică de tufon curat, legăm bine un fel de bocceluță și o punem în oală la fiert cu supa. Când totul a fiert suficient, într-o tigaie punem două linguri de ulei, îl încingem și presărăm făina, amestecând repede. Lăsăm un minut, apoi stingem cu un polonic de supă caldă și amestecăm repede. Turnăm totul în oala cu supă, amestecăm și lăsăm să dea un clocot. Între timp tocăm fin pătrunjelul verde și îl adăugăm în oală chiar înainte de a o lua de pe foc. Gustăm și, dacă e necesar, punem sare și piper. Scoatem bocceluța cu chimen. Acoperim oala cu un capac și lăsăm așa 10 minute, ca să se armonizeze aromele. Punem în bolurile de supă câteva crutoane, presărăm pătrunjel verde din belșug și turnăm cu grijă deasupra supă fierbinte, chiar înainte de a o servi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supa de secărică (de post).
 Vizualizări articol: 7448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Supa de secărică (de post)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de secărică (de post) Supa de chimen sau secărică este foarte simplă și are o aromă distinctă, inconfundabilă. Se servește cu crutoane de pâine bine rumenite în ulei și mult pătrunjel verde tocat. Este, deopotrivă, un preparat obișnuit și un tratament popular... Citeşte