Google
 
marţi, 29 mar 2016 - Anul XXI, nr. 74 (6187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5552 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2149 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Crochete fine de pui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aceste crochete cu miez cremos și crustă delicat crocantă sunt un deliciu spaniol, dar se consumă în prezent cam peste tot în Europa, sub diferite denumiri și forme. Pot fi o alegere tentantă dacă ne dorim o gustare caldă mai simplu de pregătit, dar cu maxim succes în fața oaspeților.

Avem nevoie de:

O cană de lapte, o bucată de piept mic de pui dezosat ( cca 150 g), 50 g unt, jumătate de cană de făină albă, sare și piper după gust, un ou, pesmet ( cca trei sferturi de cană, depinde cât e de fin), ulei pentru prăjit, opțional: jumătate de ceapă tocată fin, foarte puțină nucșoară rasă sau pătrunjel verde foarte fin tocat

Preparare:

Pieptul de pui îl fierbem în apă cu sare sau îl prăjim puțin, până ce se albește carnea și se poate toca în cubulețe ori desface în fâșii subțiri. Încălzim ușor laptele. Punem la topit, în tigaie, untul. Când untul sfârîie și spumează, dacă folosim, punem în el la rumenit ușor ceapa, apoi reducem temperatura, punem făina și amestecăm bine, ca să nu se facă boțuri. Turnăm câte puțin lapte, amestecând mereu, până se face o cremă cleioasă. Punem sare, piper, nucșoară ori pătrunjel dacă folosim, precum și bucățile de pui tocat. Amestecăm mereu, pe foc mic, până ce pasta începe să se desprindă de pe marginea tigăii. În acel moment dăm imediat deoparte și răsturnăm pasta pe o farfurie, pentru a se răci. Nivelăm, acoperim cu folie de prospețime și dăm o oră la rece. Putem lăsa amestecul și mai mult timp la rece, chiar și 48 de ore, dar trebuie scos din frigider cu o oră înainte de finalizarea preparatului. Încingem ulei în tigaie. Batem oul cu sare și piper. Luăm câte o lingură din compoziția cu carne și formăm crochete alungite sau rotunde. Le trecem prin ou și pesmet și le rumenim pe toate părțile. Trebuie să fie aurii, nu arse. Scoatem crochetele pe hârtie absorbantă. Le servim calde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crochete fine de pui.
 Vizualizări articol: 1880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crochete fine de pui0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crochete fine de pui Aceste crochete cu miez cremos și crustă delicat crocantă sunt un deliciu spaniol, dar se consumă în prezent cam peste tot în Europa, sub diferite denumiri și forme. Pot fi o alegere tentantă dacă ne dorim o gustare caldă mai simplu de... Citeşte