Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu cere descurajarea oricărui îndemn la extremism în urma evenimentelor din Kosovo

Miercuri, 27 Februarie 2008 (13:59:15)

Tentaţia de a reveni la situaţii conflictuale, în urma evenimentelor din Kosovo, ar reprezenta un regres irecuperabil pentru regiunea în care se află România şi pentru Europa, fiind necesar de a descuraja orice îndemn la extremism şi rătăciri politicianiste, a afirmat, miercuri, premierul Tăriceanu.
  "Nu putem ocoli în această dezbatere problema Kosovo, care a sporit în complexitate. Probabil că va mai dura până când la nivel european vom reuşi să depăşim într-un mod echilibrat această situaţie delicată. Un lucru este cert: tentaţia de a reveni la situaţiile conflictuale ar reprezenta un regres irecuperabil pentru regiune şi pentru Europa. De-aceea avem datoria de a descuraja în mod solidar orice îndemn la extremism. La fel cum trebuie clar descurajată orice rătăcire politicianistă pe tema precedentului creat de declaraţia privind statutul Kosovo", a spus Tăriceanu, la deschiderea lucrărilor conferinţei Institutului Aspen România cu tema "Strategii comune pentru securitatea europeană în următorul deceniu".

El a arătat că singura şansă reală, palpabilă şi indiscutabilă pentru tot spaţiul Balcanilor de Vest este statutul în cadrul viitoarei Uniuni Europene lărgite.

"În acest context, aş dori să mă refer în mod deosebit la perspectiva europeană a Serbiei. Le vom fi alături pe calea europeană, dar sperăm ca această cale să fie deplin asumată de toţi liderii politici de la Belgrad. Sperăm ca Belgradul să-şi menţină deschise căile de comunicare cu Uniunea Europeană şi statele sale membre iar parteneriatul nostru regional să îşi demonstreze eficienţa în acest sens", a spus premierul.

În discurs, şeful Guvernului s-a referit şi la metoda de dezbateri Aspen, arătând că acesta devine tot mai mult un instrument util în proiectarea politicilor publice, inclusiv în domeniul politicii externe.

"Pentru a preveni orice fel de interpretări, prefer să mă refer la acest merit al Institutului Aspen numai în sfera politicii externe. Sunt convins că astfel, fără politică internă, plăcerea acestei întâlniri va fi dublă", a spus Tăriceanu.

Aspen Institute, una dintre cele mai influente organizaţii neguvernamentale americane, şi-a început activitatea în România în decembrie 2006, liderul PSD MIrcea Geoană, fost ambasador al României în Statele Unite, fiind primul preşedinte.

În decembrie 2007, Geoană a fost reales drept preşedinte al conducerii executive al Aspen Institute România.

Printre membrii şi membrii fondatori ai Aspen România se află bancheri, oameni de afaceri, executivi din top-management-ul filialelor unor companii multinaţionale, profesori de ştiinţe politice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu cere descurajarea oricărui îndemn la extremism în urma evenimentelor din Kosovo.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu cere descurajarea oricărui îndemn la extremism în urma evenimentelor din Kosovo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte