Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Estimare

Aproape 1000 de suceveni aşteaptă despăgubirile de la CEC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunţul recent al ministrului de finanţe Varujan Vosganian, conform căruia, începând cu 21 decembrie 2008, toţi păgubiţii Dacia vor primi despăgubiri de aproximativ 20.000 de lei, este motiv de bucurie pentru aproape 1000 de suceveni, care au şansa să-şi recupereze măcar parte din banii investiţi la CEC pentru maşina pe care au tot aşteptat-o.   

Deşi lista nominală cu foştii deponenţi care au dreptul la despăgubiri nu a fost încă întocmită, din calculele estimative rezultă că numărul beneficiarilor din judeţul Suceava ar urma să se apropie de 1000.

„La Iaşi avem 1067 de persoane care s-ar încadra pentru a primi despăgubirile, în timp ce la Suceava şi Botoşani numărul beneficiarilor se apropie şi el de 1000”, ne-a declarat Costică Lazăr, reprezentantul pe Moldova al Asociaţiei Păgubiţilor de Autoturisme din România.

O cifră asemănătoare rezultă şi din evidenţele mai vechi ale CEC Suceava. La începutul anului trecut, în evidenţele CEC se mai găsesc încă 900 de persoane care nu-şi retrăseseră depunerile în vederea achiziţionării de maşini.

În momentul de faţă însă conducerea CEC nu doreşte să facă o estimare a celor care ar putea primi despăgubirile, aşteptând să primească o confirmare a listei de la sucursala centrală.

 

Se tem de alegeri

„Marea noastră dorinţă ar fi ca banii să fie viraţi până la alegerile locale sau generale. Până în luna decembrie oamenii de la putere se pot schimba şi ne temem să nu ne trezim că rămânem din nou doar cu promisiuni”, ne-a spus Costică Lazăr.

Scrisorile de confirmare pe numele celor care au dreptul la despăgubiri ar urma să ajungă la filialele CEC începând cu 3 martie.

Despăgubirile vor ajunge numai la cei care aveau depozitele constituite la 15 februarie 1992 şi vor fi făcute în funcţie de categoria de deponenţi, de suma pe care au depus-o şi de perioada în care a fost făcută depunerea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1000 de suceveni aşteaptă despăgubirile de la CEC.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 1000 de suceveni aşteaptă despăgubirile de la CEC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O miscare desteapta a CEC-ului? trimis de
(27 feb 2008, 11:35:47
si cu cei care au fost sfatuiti de cei de la cec sa transfere banii de dacii la BRD ce se intampla?
2.   Cec cu dobanda si castiguri in autoturisme trimis de
(27 feb 2008, 11:43:30
intrebarea este cand se vor despagubi si cecurile de 5000 lei cu dobanda si castiguri in autoturisme??? nimeni nu ne-a anuntat ca nu se mai fac extrageri si ce se intampla cu aceste cecuri. statul sa folosit de acesti bani timp de zeci de ani. cine ne explica si noua ,posesori a astfel de cecuri,ce se poate face ptr. a ne recupera banii respectivi?? stiti cat de greu se adunau banii ptr. un astfel de cec.unde trebuie sa ne adresam??
2.1  RE: Cec cu dobanda si castiguri in autoturisme trimis de
(27 feb 2008, 12:09:50
Si eu ma intreb ce se intampla cu aceste cecuri. Imi amintesc ca, imediat dupa '90 m-am dus la cec sa lichidez carnetul si am fost sfatuita sa-l las ca inca e valabil . Intr-adevar nimeni nu a anuntat nicaieri ca nu se mai fac extrageri sau ca nu mai sunt valabile. Dupa vreo 2 ani cand mai valora cat un covor persan, iar am vrut sa-l lichidez si din nou am fost lamurita sa-l mai las. Mi s-a spus atunci sa completez suma pana la 100000 ca sa poata participa la extragerile pentru masini. Asadar statul ne fura bine merci fara sa ne dea careva vreo explicatie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte