Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul aprobă acordarea unor ajutoare suplimentare pentru familiile cu venituri mici

Miercuri, 27 Februarie 2008 (13:54:22)


Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o propunere legislativă a PC, care precede acordarea unei alocaţii complementare pentru familiile cu venituri sub salariul minim net pe economie şi o alocaţie suplimentară pentru familiile monoparentale cu venituri sub acelaşi nivel.
  Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2003 privind alocaţia familială complementară şi alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală, iniţiată de parlamentarii PC Dan Voiculescu, Lia Ardelean şi Daniela Popa, a fost adoptată de plenul Senatului cu 36 de voturi "pentru", 19 voturi "împotrivă" şi 14 abţineri.

Iniţiativa legislativă a avut un raport de respingere din partea Comisiei de muncă din Senat, raport care a căzut la vot, în plen, cu 26 de voturi "pentru", 28 de voturi "împotrivă" şi 8 abţineri.

Potrivit propunerii legislative, alocaţia familială complementară se acordă, lunar, familiei ai căror membri realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la salariul minim net pe economie.

Cuantumul alocaţiei familiei complementare este de 50 de lei pentru familia cu un copil, 60 de lei pentru familia cu doi copii, 65 de lei pentru familia cu trei copii şi 70 de lei pentru familia cu 4 copii sau mai mulţi.

Cel de-al doilea tip de alocaţie - alocaţia de susţinere - se acordă, lunar, familiilor monoparentale, dacă realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la salariul minim net pe economie.

Cuantumul alocaţiei de susţinere este de 70 de lei pentru familia cu un copil, 80 de lein pentru familia cu doi copii, 85 de lei pentru familia cu 3 copii şi 90 de lei pentru familia cu 4 sau mai mulţi copii.

Expunerea de motive arată că propunerea legislativă prevede majorarea cuantumului ajutoarelor pentru familie ţinându-se cont de evoluţiile economice din ultima perioadă, de puterea de cumpărare scăzută a populaţiei şi a lipsei de protecţie sociale din partea Guvernului, pentru familiile cu venituri sub minimum pe economie.

Proiectul de lege va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul aprobă acordarea unor ajutoare suplimentare pentru familiile cu venituri mici.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Senatul aprobă acordarea unor ajutoare suplimentare pentru familiile cu venituri mici5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte