Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu: Alegerile anticipate ar putea fi organizate numai după adoptarea legii votului uninominal

Miercuri, 27 Februarie 2008 (17:38:59)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, miercuri, la Craiova, că există posibilitatea organizării de alegeri anticipate în cazul în care mecanismele instituţionale nu mai funcţionează, dar nu înainte de adoptarea legii votului uninominal, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
  Liderul liberal susţine că proiectul votului uninominal reprezintă o prioritate, proiectul de lege, care a trecut, marţi, de comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, putând fi adoptat la începutul săptămânii viitoare.

"Noi am propus un proiect de vot uninominal încă din 2003. Sperăm ca marţi, când va fi şedinţa de plen, să treacă proiectul votului uninominal. Va fi primul punct pe ordinea de zi", a declarat Olteanu.

El susţine că, după adoptarea proiectului de lege, se pot organiza şi alegerile anticipate.

"Este o oportunitate să avem anticipate, în cazul în care mecanismele instituţionale nu mai funcţionează, în cazul în care blocajul continuă. Vom discuta acest lucru, după ce vedem că avem legea votului uninominal. Dacă o avem, trecem la alegeri anticipate sau la termen, dacă nu o avem, stăm până o facem şi apoi vorbim de anticipate", a mai spus Olteanu.

Preşedintele CD susţine că este posibil ca data alegerilor locale să se decaleze cu câteva săptămâni faţă de 25 mai, data vehiculată pentru organizarea scrutinului, pentru a organiza simultan şi alegerile parlamentare.

"Dacă se va merge pe alegeri simultan, cele locale cu cele parlamentare, este posibil ca cele locale să se decaleze cu câteva săptămâni. Organizarea la aceeaşi dată ar însemna o economie de bani", a mai spus Olteanu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu: Alegerile anticipate ar putea fi organizate numai după adoptarea legii votului uninominal.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu: Alegerile anticipate ar putea fi organizate numai după adoptarea legii votului uninominal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte