Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a decis ca alocaţiile pentru copii să fie acordate până la încheierea cursurilor liceale

Miercuri, 27 Februarie 2008 (15:49:43)

 Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca alocaţiile pentru copii să fie acordate elevilor până la încheierea cursurilor liceale, nu doar până la împlinirea vârstei de 18 ani, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.
  Premierul a declarat, luni, că alocaţiile pentru copii vor fi acordate tuturor elevilor până la finalizarea cursurilor liceale, chiar dacă au împlinit vârsta de 18 ani.

"Am ţinut cont că mulţi elevi împlinesc această vârstă în clasa a XI-a sau a XII-a. Pâna la încheierea cursurilor liceale, alocaţiile vor fi acordate. Acest lucru este un stimulent important, mai ales în mediul rural", a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa BPC al PNL.

Elevii din mai multe judeţe ale ţării au anunţat că declanşează greva japoneză, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului potrivit căreia elevii care au împlinit 18 ani nu vor mai beneficia de alocaţia de stat.

Ministerul Muncii, Egalităţii de Şanse şi Familiei a iniţiat o ordonanţă de urgenţă care a fost aprobată de Guvern la sfârşitul anului trecut şi care prevede că, începând cu 1 ianuarie 2008, elevii vor primi alocaţia de stat doar până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Ordonanţa este în vigoare, însă poate fi modificată după dezbaterea din Parlament.

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" a anunţat că este solidară cu acţiunea de protest a elevilor din mai multe judeţe, care au declanşa greva japoneză nemulţumiţi de Ordonanţa de Urgenţă potrivit căreia elevii care au împlinit 18 ani nu vor mai beneficia de alocaţia de stat.

Federaţia sindicală a apreciat că în urma eliminării din textul legii a prevederii potrivit căreia alocaţia se acordă până la finalizarea cursurilor unei şcoli afectează aproximativ 218.000 de elevi care au avut "proasta inspiraţie să împlinească vârsta de 18 ani până la sfârşitul anului şcolar".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a decis ca alocaţiile pentru copii să fie acordate până la încheierea cursurilor liceale.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a decis ca alocaţiile pentru copii să fie acordate până la încheierea cursurilor liceale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte