Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: Tinerii cu dosare depuse la ANL până în 35 de ani pot primi locuinţa până la 38 de ani

Miercuri, 27 Februarie 2008 (13:37:14)

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o propunere legislativă potrivit căreia tinerii cu vârste de până la 35 de ani care şi-au depus dosarele la ANL, pentru dobândiea unei locuinţe, pot intra în posesia ei până la vârsta de 38 de ani.
  Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea articolului 6 indice 2 din Legea nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) a fost adoptat de Senat cu 51 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri.

Senatorul PRM Gheorghe Funar a declarat, la prezentarea proiectului, că scopul acestuia este de a elimina acea prevedere din Legea ANL, potrivit căreia tinerii până în 35 de ani, care şi-au depus dosarul pentru achiziţionarea unei locuinţe şi l-au reînnoit în fiecare an, odată ajunşi la vârsta limită de 35 de ani nu mai au dreptul de a primi locuinţă.

Senatorul PRM a menţionat că, în condiţiile în care în România construirea de locuinţe nu poate acoperi cererea din partea tinerilor, este necesară prelungirea vârstei până la care tinerii să poată intra în posesia locuinţei pentru care au depus dosarul la ANL, respectiv 38 de ani.

Potrivit propunerii legislative, prin constituire de dosar se înţelege prima solicitare depusă de către tânărul în vârstă de până la 35 de ani, împreună cu actele şi adeverinţele necesare, solicitare reînnoită şi recompletată în fiecare an, până la repartizarea locuinţei, locuinţă care se poate repartiza până cel mult la împlinirea vârstei de 38 de ani a solicitantului. Data constituirii dosarului este data la care s-a depus prima solicitare.

Tinerii, în sensul prevederilor Legii ANL, sunt persoane majore în vârstă de până la 35 de ani, la data constituirii dosarului pentru repartizarea unei locuinţe în programele Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, destinate închirierii.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a propus în cadrul dezbaterilor din plen să nu mai existe deloc limită de vârstă până la care să se predea locuinţa tinerilor, ci doar limita de depunere a dosarului, respectiv 35 de ani, aşa cum sunt prevederile a actuale.

În replică, senatorul PSD Aurel Simionescu, din partea Comisiei de administraţie publică, care a dat raport de admitere propunerii legislative, a declarat că această solicitare a reprezentantului UDMR a fost discutată, dar Guvernul nu a acceptat-o.

Reprezentantul Guvernului, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Barna Tanczos, a declarat, la rândul său, că prelungirea acestui termen nu poate fi acceptată, deoarece, peste câţiva ani, acest termen se va prelungi din nou şi se va ajunge ca tinerii să preia locuinţa şi la 50 de ani.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului de lege, pentru îmbunătăţire, cerere respinsă de preşedintele de şedinţă, social-democratul Doru Ioan Tărăcilă, care a arătat că prevederile legii sunt clare şi împlinirea vârstei de 35 de ani nu este motiv ca să îi scoată pe tinerii cu dosare la ANL dintre beneficiarii de locuinţe, ştiindu-se că pot trece mulţi ani până când se construiesc aceste locuinţe.

Proiectul de lege este semnat de mai mulţi senatori şi deputaţi, din toate formaţiunile politice parlamentare, mai puţin UDMR: Dan Cârlan - senator PDL; Ioan Corodan - senator Independent; Gheorghe Funar - senator PRM; Aurel Gabriel Simionescu - senator PSD; Petru Stan - senator PRM; Gavrilă Vasilescu - senator PC; Aledin Amet - deputat UDTTMR (minorităţi); Mircea Duşa - deputat PSD; Damian Florea - deputat PC; Gheorghe Gabor - deputat PNL; Ioan Ghişe - deputat PNL; Traian Constantin Igaş - deputat PDL; Florin Iordache - deputat PSD; Paul Magheru - deputat PRM; Mircea Costache - deputat PRM; Adrian Moisoiu - deputat PRM.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: Tinerii cu dosare depuse la ANL până în 35 de ani pot primi locuinţa până la 38 de ani.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: Tinerii cu dosare depuse la ANL până în 35 de ani pot primi locuinţa până la 38 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte