Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ar putea fi obligată să simplifice accesul cetăţenilor non-UE care deţin vize Schengen

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (19:46:49)

Parlamentul European va vota, joi, o propunere potrivit căreia România şi Bulgaria vor fi obligate să permită intrarea sau tranzitul pe teritoriul lor, fără formalităţi suplimentare, pentru cetăţenii ţărilor non-UE care deţin vize eliberate de state din spaţiul Schengen sau de Cipru.
  Potrivit ordinii de zi a şedinţei Parlamentului European, europarlamentarii vor vota, joi, propunerea de decizie a Legislativului UE şi a Consiliului privind stabilirea unui regim simplificat de control al persoanelor la frontierele externe, bazat pe recunoaşterea unilaterală de către Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Letonia, Ungaria, Malta, Polonia, România, Slovenia şi Slovacia a anumitor documente ca fiind echivalente ale vizelor lor naţionale în scopul tranzitului pe teritoriul lor.

Europarlamentarul britanic Michael Cashman, reprezentant al socialiştilor europeni, a întocmit un raport asupra propunerii în care precizează că momentul în care se va lua o decizie de către Parlament va fi ulterior intrării Republicii Cehe, Ungariei, Maltei, Poloniei, Sloveniei şi Slovaciei în spaţiul Schenghen şi că, prin urmare, documentul trebuie să se refere la Bulgaria, România şi Cipru. Pe de altă parte, Cipru îndeplineşte deja o parte din aquis-ul statelor Schengen.

Potrivit documentului, Bulgaria şi România au obligaţia de a elibera vize naţionale, pentru intrare sau tranzit pe teritoriul lor, resortisanţilor ţărilor terţe care deţin o viză uniformă, o viză de lungă şedere sau un permis de şedere eliberat de statul membru care pune în aplicare în întregime acquis-ul Schengen ori un document similar eliberat de statele membre care nu pun încă în aplicare în întregime acquis-ul Schengen, cum este cazul Ciprului.

În document se mai arată că titularii de documente eliberate de statele membre care pun în aplicare în întregime acquis-ul Schengen şi de documente similare eliberate de Cipru nu prezintă niciun risc pentru Bulgaria şi România, deoarece aceştia au fost supuşi de către alte state membre la toate controalele necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ar putea fi obligată să simplifice accesul cetăţenilor non-UE care deţin vize Schengen .
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ar putea fi obligată să simplifice accesul cetăţenilor non-UE care deţin vize Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte