Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: România ar trebui să se ataşeze statelor mari ale UE, după modelul Grupului de la Weimar

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (16:08:54)


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că România ar trebui să îşi propună să se ataşeze celor şase state mari ale Uniunii Europene, într-un fel de Grup de la Weimar lărgit.
  Geoană a spus că România ar trebui să îşi propună să fie cel mai mic dintre statele mari ale Uniunii Europene, şi nu cel mai mare dintre cele mici.

El a apreciat că, în materie de politică externă şi geo-strategie, România ar trebui să se ataşeze grupului format din cele şase state mari ale Europei, ca influenţă, atitudine şi coerenţă a acţiunilor.

Geoană a pledat pentru "un fel de Grup de la Weimar lărgit", care, într-un cadru informal pentru început, să cuprindă şi România. El a apreciat că, pentru acest obiectiv, autorităţile de la Bucureşti ar trebui să intensifice lobby-ul pe lângă Polonia şi Germania.

De asemenea, liderul social-democrat a afirmat că politica externă a României, pentru consolidarea statutului de stat puternic în UE şi în regiune, ar trebui să reia relaţiile cu statele fostului Grup de la Vişegrad şi să încerce formarea unui grup al celor nouă state membre ale Uniunii care formează graniţa răsăriteană a UE.

Geoană s-a referit şi la summit-ul NATO care se va desfăşura la Bucureşti în aprilie, şi a declarat că oficialităţile de la Bucureşti ar trebui să folosească această ocazie pentru a influenţa agenda summit-ului, unul dintre obiectivele urmărite fiind invitarea în Alianţă a Croaţiei, Macedoniei şi Albaniei.

Liderul PSD a făcut aceste afirmaţii în cadrul conferinţei "Rolul şi locul României în UE după Tratatul de la Lisabona", organizată de Asociaţia George C. Marshall –România în colaborare cu Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: România ar trebui să se ataşeze statelor mari ale UE, după modelul Grupului de la Weimar.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: România ar trebui să se ataşeze statelor mari ale UE, după modelul Grupului de la Weimar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte