TOYOTA - Programul Rabla 2020
TOYOTA - Programul Rabla 2020
TOYOTA - Programul Rabla 2020
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8698 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1617 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Aripi frânte

Directorul de la AMBRO s-a prăbuşit cu avionul

Pasiune fatală. Eric Rossmann, în vârstă de 38 de ani, directorul general adjunct al SC AMBRO SA Suceava, a murit ieri la amiază după ce avionul pe care-l pilota s-a prăbuşit pe o arătură din apropiere satului Siminicea.

Rossmann era un împătimit al motoarelor şi, în afara avionului, mai deţinea şi motociclete puternice.

Eric Rossmann era nepotul patronului grupului de firme Rossmann, unul dintre cei mai mari producători de carton şi hârtie din Europa.

Accidentul aviatic de ieri rămâne, deocamdată, o enigmă. Cauzele care au determinat tragedia nu sunt clare. Ipotezele de lucru sunt dintre cele mai diverse, plecând de la o eroare de pilotaj şi terminând cu o defecţiune tehnică, inclusiv o explozie a motorului.

Se ştiu cu certitudine o serie de amănunte dinaintea tragediei.

Eric Rossmann a depus la ora 9.00 planul de zbor. Acesta a fost aprobat o oră mai târziu, iar la 10.52, avionul, tip FK 14 Polaris, a decolat de pe pista Aeroclubului Suceava.

Zborul nu a durat prea mult, pentru că în jurul orei 11.30 s-a prăbuşit pe un câmp din comuna Siminicea.

Ultimele secunde ale zborului avionului de mici dimensiuni pilotat de Eric Rossmann au fost surprinse de Viorel Boicu, un sătean din Siminicea.

„Am auzit la un moment dat o bubuitură puternică, parcă ar fi fost o explozie. Atunci am întors capul în direcţia de unde venea zgomotul şi am văzut avionul cum se îndrepta cu viteză, cu botul în jos, după care s-a oprit în pământ, cu coada în sus. M-am urcat în maşină şi am plecat în viteză spre locul unde se afla avionul. M-am gândit că poate reuşesc să salvez pe cineva. Când am ajuns era doar o singură persoană, care, din păcate, murise. Am sunat apoi şi la Poliţie şi am anunţat evenimentul”, a povestit Viorel Boicu.

Această variantă nu este susţinută şi de specialiştii în aviaţie. Haralambie Pentelescu, comandantul Aeroclubului Suceava, a spus că explozia despre care vorbesc martorii ar putea fi cartuşul pirotehnic de la paraşuta avionului.

„Aceste avioane sunt dotate cu paraşute, care pot aduce la sol aparatul de zbor în condiţii de siguranţă. Acţionează exact la fel ca o paraşută folosită de o persoană”, a spus Haralambie Pentelescu.

 

Condiţii de zbor normale

Chiar dacă în zona unde avionul s-a prăbuşit vântul sufla destul de serios, reprezentanţii Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava spun că nu existau motive pentru ca lui Eric Rossmann să-i fi fost interzis să decoleze.

„Era un zbor de agrement. Vizibilitatea era optimă, vântul avea sub 10 m/s, aşa încât se putea zbura. Oricum, pilotul avea obligaţia să menţină legătura cu turnul de control al Aeroportului. Vom verifica pe benzile existente în turnul de control dacă au fost discuţii şi ce anume s-a întâmplat”, a declarat comandorul Dan Asmarandei, directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava.

Acesta a evitat să-şi exprime un punct de vedere vizavi de cauza accidentului şi a precizat că avionul va fi desfăcut bucată cu bucată şi concluziile vor fi trase la finalul anchetei.

Mai trebuie spus că acest tip de avioane nu are cutie neagră, astfel încât cei care conduc ancheta vor fi nevoiţi să folosească celelalte probe pe care le vor aduna atât de la faţa locului, cât şi din celelalte surse.

 

A murit instantaneu

La scurt timp după producerea accidentului, la faţa locului au sosit reprezentanţi ai tuturor instituţiilor care au legătură cu cazul.

După ce corpul lui Eric Rossmann a fost scos din avion, medicii de la Ambulanţă au examinat cadavrul. Unul dintre medici a mărturisit că bărbatul nu a avut nici o şansă de supravieţuire.

„Avea traumatisme cranio-cerebrale şi rupturi ale organelor interne. Decesul s-a produs în momentul impactului avionului cu solul”, a precizat medicul care l-a examinat pe Eric Rossmann.

Ancheta a fost preluată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar aseară au ajuns la Suceava şi reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Civile din România.

Zona unde s-a prăbuşit avionul a fost asigurată cu poliţişti şi jandarmi, iar pe direcţia de zbor s-au efectuat căutări ale eventualelor obiecte care s-ar fi desprins în timpul tragediei şi care ar putea constitui probe în anchetă.

Pentru că ieri nu s-a reuşit adunarea tuturor probelor, mai mulţi poliţişti şi jandarmi au rămas peste noapte lângă epava avionului pentru a nu permite accesul altor persoane străine.

 

Eric Rossmann avea brevet de pilot din 2007

O posibilă explicaţie pentru tragedia de la Siminicea ar putea fi lipsa de experienţă a pilotului. Acesta a urmat cursurile de pilotaj pentru aparate de zbor uşoare în cursul anului trecut. Practica a făcut-o la Aeroclubul Suceava, iar brevetul de pilot l-a obţinut în august 2007. Eric Rossmann îşi cumpărase avionul tip FK 14 Polaris, cu două locuri, din Belgia, tot anul trecut, şi, potrivit unor apropiaţi, a plătit ceva mai mult de 60.000 de euro.

Un mister rămâne şi faptul că Eric Rossmann nu a reuşit să sară cu paraşuta pe care o avea asupra sa. O variantă ar fi că incidentul s-a petrecut prea aproape de sol şi paraşuta nu ar fi avut timp să se deschidă, în timp ce altă ipoteză indică faptul că Eric Rossmann nu avea suficientă experienţă pentru a ieşi dintr-o astfel de situaţie de criză.

Totuşi, apropiaţii lui Rossmann spun că acesta era foarte încântat de aparatul de zbor pe care-l pilota.

„Mi-a spus de mai multe ori că are un avion foarte performant. A povestit că a făcut aterizări cu motorul oprit. Nici nu ştiu ce să mai spun. Oricum, e un moment tragic”, a mărturisit finul lui Eric Rossmann.

 

 

Cine este Eric Rossmann?

Eric Rossmann a venit în România în 1996, când familia sa negocia preluarea unor societăţi comerciale care au ca profil de activitate prelucrarea celulozei şi hârtiei. La Suceava a ajuns în 2001, iar până în 2002 a lucrat la SC AMBRO SA Suceava, iar apoi a plecat la o altă fabrică din străinătate din portofoliul grupului de firme Rossmann. S-a întors la Suceava în 2005, şi a fost numit director general al SC AMBRO SA Suceava. Începând de anul trecut ocupă funcţia de director general adjunct al acestei societăţi.

În plan personal, Eric Rossmann, care în decembrie 2007 a împlinit 38 de ani, s-a căsătorit cu o suceveancă împreună cu care locuia într-un apartament din Zamca.

Cei doi soţi aveau o fetiţă, care a împlinit un an.

Autopsia în cazul Eric Rossmann va avea loc astăzi. Deocamdată nu se ştie unde va fi îngropat Eric Rossmann, dar este posibil ca familia lui să dorească să repatrieze în Franţa trupul neînsufleţit în vederea ceremoniei de înhumare.

Eric Rossmann provine dintr-o familie extrem de înstărită. El este nepotul patronul grupului de firme Rossmann, unul dintre cei mai mari producători de carton şi hârtie, care deţine 25 fabrici atât în Europa, cât şi în Africa şi care are o avere estimată la jumătate de miliard de euro.

 

Obţinerea unui brevet de zbor costă 4.000 de euro

Brevetul de zbor poate fi obţinut de orice persoană care dispune de aproximativ 4.000 de euro şi urmează cursurile organizate fie de Aeroclubul Suceava, fie de un instructor autorizat.

Comandantul Aeroclubului Tehnic Suceava, Haralambie Pentelescu, ne-a declarat că pentru obţinerea acestui brevet persoanele care se înscriu la curs trebuie să treacă mai întâi un examen medical, după care încep instruirea teoretică şi practică. Dobândirea brevetului se face după 100 de ore de cursuri teoretice şi 40 de ore de zbor, efectuate cu un instructor specializat. La finalul cursurilor teoretice şi practice, persoana în cauză trebuie să susţină un examen, care se dă la Aeroclubul Român.

În ceea ce-l priveşte pe Eric Rossmann, acesta a obţinut brevetul de zbor în vara anului 2007, având până în momentul de faţă peste 120 de ore de zbor, dintre care peste 60 de ore cu avionul cu care s-a prăbuşit în cursul zilei de ieri.

Comandantul Aeroclubului Suceava a mai precizat că numai în cursul anului trecut, cinci persoane din judeţul Suceava au obţinut brevete de zbor. Haralambrie Pentelescu a spus că, în prezent, la Aeroclubul Suceava sunt păstrate în hangare şapte avioane uşoare, ce aparţin unor persoane fizice sau unor firme.


 

Un alt director al Ambro, implicat într-un accident pe Aeroportul Suceava

Un alt fost director al SC AMBRO SA Suceava, Vladimir Cohn, a fost implicat într-un accident aviatic pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, avionul în care acesta se afla aterizând cu câteva sute de metri înainte de pistă. Incidentul s-a produs în urmă cu şapte ani, Cohn aflându-se într-un avion cu cinci locuri, „Cessna Jet 525”, fabricat în SUA, şi care aparţinea companiei „Ion Ţiriac Air”.

La bord se afla echipajul format din doi membri şi Vladimir Cohn, director general al AMBRO SA Suceava, însoţit de directorul general de la ROMCARTON SA şi de trei oameni de afaceri turci. În urma impactului cu solul, trenul de aterizare s-a rupt, iar avionul a rulat aproximativ 100 de metri pe „burtă”. Din fericire în urma accidentului nu au fost înregistrate victime în rândul celor care se aflau în avion.


 

Eric Rossman nu avea nevoie de culoar de zbor

Cu un avion de tip Polaris FK 14, Eric Rossmann nu avea nevoie de un culoar de zbor prestabilit, conform reglementărilor în domeniul aeronauticii. Potrivit spuselor comandantului Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, Dan Asmarandei, pentru a putea zbura cu un astfel de aparat, proprietarul acestuia trebuie să transmită la Aeroclubul Român un plan de zbor, care conţine ora la care decolează, perioada estimată a zborului. La toate acestea se adaugă şi zona în care intenţionează să o survoleze cu avionul.

La rândul său, comandantul Aeroclubului Suceava, Haralambrie Pentelescu, a declarat că Eric Rossmann avea îndeplinite toate aceste condiţii, el decolând în jurul orei 10:00.

„El avea acest plan de zbor, cerinţă obligatorie pentru a putea decola. Oricum, astfel de avioane zboară în spaţiul aerian necontrolat, unde nu interacţionează cu alte avioane de mari dimensiuni”, a explicat Pentelescu.

 

 

Liderul de sindicat Costel Buta: „A fost un tip excepţional”

Vestea morţii directorului general adjunct al SC AMBRO SA Suceava, Eric Rossmann, a căzut ca un trăsnet peste angajaţii acestei fabrici.

Imediat după apariţia primelor informaţii despre tragedia aviatică de la Siminicea, la Ambro toată lumea vorbea despre moartea celui care le-a fost director general timp de aproape şase ani. În ceea ce-l priveşte pe liderul sindicatului „Arborii Bucovinei” din cadrul SC Ambro, Costel Buta, acesta ne-a declarat că moartea lui Eric Rossmann reprezintă o pierdere considerabilă pentru fabrică. Buta l-a caracterizat pe Eric Rossman ca fiind un „tip excepţional”, subliniind că în perioada în care acesta a fost director al SC AMBRO Suceava nici unul dintre angajaţii fabrici nu a fost disponibilizat. „A fost o persoană deosebită, respectuoasă cu toată lumea. Avea toate calităţile necesare unui director. Dar cel mai important este că pe perioada cât a fost directorul fabricii noastre nu s-a făcut nici o disponibilizare şi, în consecinţă, nimeni nu şi-a pierdut locul de muncă”, ne-a declarat Costel Buta.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul de la AMBRO s-a prăbuşit cu avionul.
 Vizualizări articol: 2254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Directorul de la AMBRO s-a prăbuşit cu avionul4.659

Facos Suceava
Iulius Mall Suceava
MedClinic
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   L-a Ambro trimis de
(30 ian 2008, 11:19:06
Ca de obicei !!!! analfabeti! ziaristi de Suceava!!!! "l-a Ambro toata lumea " ba fratilor faceti macar liceul la sera!!!
1.1  RE: L-a Ambro trimis de
(30 ian 2008, 14:47:57
Ba ERPS mai bine sa ai net in Sf. Ilie decat la Brodina cum ai tu ... esti prost ca noaptea... Mai intereseaza-te si vezi ca Ambro se vinde pe bucati la fier vechi..Nu fi prost !!! Si pe deasupra din comentariul meu nu ierese ca s-a opri poluarea... Reiese ca ala n-a murit chiar degeaba ... Daca esti p-rost nu comenta ca nu te obliga nimeniwinking
1.2  RE: L-a Ambro trimis de
(31 ian 2008, 07:48:04
pai ce nu e de comentat aici? Exprimarea redactorului este incorecta, la cate tampenii a mai scris el, se poate spune ca e analfabet. Si asta o poate observa si cineva de la Brodina, nu tre sa fii locuitorul unei metropole sa iti dai seama cand cineva face greseli de exprimare.
2.   De ce ? trimis de
(30 ian 2008, 11:33:35
Nu vreau sa par lipsit de sinsibilitate insa cred ca pe undeva, acest esec ii un fel da raspuns la rugaciunile sucevenilor care mureau de la ****urile alea de substante !!! De cativa individul asta conducea o companie care imbolnavea un oras !!! Dumnezeu sa-l ierte !!!
2.1  RE: De ce ? trimis de
(30 ian 2008, 12:45:15
Da, si il durea in 14 de restul Sucevei, dar si de fabrica lui in care n-a bagat nici un ban.
2.2  RE: De ce ? trimis de
(30 ian 2008, 13:42:05
Asa desteptilor, si acum ca a murit el credeti ca nu va continua poluarea? Ca se va desfiinta Ambro si se va face un parc? Bai, dobitoci mai sunteti, n-am ce zice. Asa e de cand a bagat net in Sfantu Ilie.
3.   Accident trimis de
(30 ian 2008, 14:06:45
Dumnezeu sa-l ierte sa vedem din ce cauza s-a petrecut accidentul
4.   Ce legatura are una cu alta trimis de
(30 ian 2008, 16:06:06
Degeaba dati vina pe un om care acum este mort caci vina cu Ambro nu este a lui.Ambro a poluat si pe vremuri dar sub alt nume si ce sa facut atunci? asa ca nu va rugati sa moara cineva pentru ca nu face nimic ci mai degraba rugativa sa schimbe ceva, asa ca putin respect pentru el si familia indoliata nu strica .

Mai degraba vati ruga pentru cei ramasi in urma, fara tata si sot este greu .toti suntem vinovati de poluarea din suceava ,si stiti ca este adevarat citi dintre noi nu arunca pe jos hirtii si nu numai , nu e tot poluare? Acum a murit un prieten pentru mine si numai pot face nimic .
5.   Nu judecati voi trimis de
(30 ian 2008, 16:24:06
nu judcati voi oamenii, si mai ales nu pe cei atat de buni cum a fost eric rossmann. de asta nu mai puteti voi, de poluare???? de inima franta a celor care au ramas sa-l planga mai puteti?? faceti pe voi treaba mare cu poluarea, oameni fara inima ce sunteti! sau de "analfabeti"!!!!!!! halal omenie! luati-va de cei care au ramas in ambro, cei care sunt cu adevarat asasini! cei pentru care dorinta de a avea un scaun moale sub fundul tabacit, calca peste cadavre! de lichele e plin pamantul si ambro, de oameni cu adevarat deosebiti ..... ii strange Dumnezeu! Dumnezeu sa-l ierte oriunde ar fi Eric acum!
6.   Dumnezeu sa-l ierte trimis de
(30 ian 2008, 16:32:40
dumnezeu sa-l ierte
7.   A FOST UN OM DEOSEBIT trimis de
(30 ian 2008, 17:00:20
mai daca a murit nu e vina lui, si de poluare nu conteaza acum!avea 2 copii si o sotie!pentru ei urmeaza o viata grea, foarte grea, stiu din experienta!!!!impartasim acelasi hoby,a iubit adrenalina si a murit din cauza ei!dar cum va spuneam, stiu din experienta si asa e, Dumnezeu ii ia pe cai BUNI!!!!!!!! sigur nu ar fi vrut sa se termine asa tot!!!!nimeni nu ar vre sa stie prin ce a trecut dar daca asi fi avut 2 vieti asi fi vrut sa fiu cu el in acele clipe!!!!!!!!!!!DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA
8.   Dumnezeu sa-l ierte trimis de
(30 ian 2008, 17:37:49
sincere condoleante familiei si multa putere sa treaca peste acest incident nefericit si groaznic.DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!!!
9.   A fost un om deosebit trimis de
(30 ian 2008, 18:14:42
A fost un om deosebit si asa cum s-a mai afirmat in comentarii dumnezeu ii ia numai pe cei buni.Sa aiba putere sotia lui,care este si ea un un om deosebit,sa treaca peste nefericirea ce s-a abatut asupra ei si a fetitei lor.Era un om simplu cu cei din jurul lor indiferent de statutul lor.D-zeu sa-l odihneasca, sa il odihneasca in pace Deliei multa putere,multa multa putere mai ales pentru sufletelul care a ramas fara tata.
10.   UN OM CU MULT CARACTER trimis de
(30 ian 2008, 18:22:24
dumnezeu sa-l odihneasca!din cate stiu si am vazut eric era un om plin de viata,un om iubitor care nu cred ca a facut ceva cuiva,cat timp a fost director la acea fabrica nu am lasat pe nimeni pe drumuri,nu a dat pe nimeni afara,asculta pe toata lumea,a fost un model ptr toti,un om cu bun simt si corect!si in final as vrea sa nu ma scrieti si sa nu mai ocariti pe acest om daka nu l-ati cunoscut!ca doar cine l-cunoscut pe acest om stie cum era!sincere condoleate familiei!DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!oricum eric vei ramane in capul multora asa cum te stiam de fiecare data "ZAMBARET"
11.   UN OM CU CARACTER trimis de
(30 ian 2008, 18:35:47
A FOST UN TIP EXCEPTIONAL.

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !
12.   DUMNEZEU NU DA CU PARUL! trimis de
(30 ian 2008, 19:07:51
Daca platea dividente la actionari nu se plimba cu avionul,deci mai traia.
13.   Un om deosebit trimis de
(30 ian 2008, 19:10:14
ERIC a fost un om cum rar exista. Bun, pasnic, inteligent, iubitor, o mare pierdere pentru familie si toti prietenii. De undeva de sus ne zambeste la toti!
14.   Crima trimis de
(30 ian 2008, 19:35:27
eu din cate am auzit, ambro era un paravan pentru salare de bani si trafic de droguri.
15.   A fost un om deosebit - de Valy trimis de
(30 ian 2008, 19:57:36
Mai Vali tu esti mare prost "dar daca asi fi avut 2 vieti asi fi vrut sa fiu cu el in acele clipe!!!!!!!!!!" nu-ti trebuiau 2 vieti ca sa fii alaturi de cel drag dar in prostia ta , stai dracu linistit si nu te mai baga in seama ca te stiu cate parale faci mai om de rahat cu inima de balegar de magar si creier de rahat de maimuta . No ma bine t-am zas???

16.   Om de mare noblete. trimis de
(30 ian 2008, 20:19:43
Dumnezeu sa-l ierte.Mai lasati oameni buni rautatea deoparte.
17.   Atentie la poluare trimis de
(30 ian 2008, 20:45:46
Nu-l cunosc pe acest om, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si multa putere doamnei. Ea este cea care sufera cel mai mult. Si sotul meu a murit de cancer pulmonar datorat 95% poluarii din zona industriala. Asa ca cel care ne indeamna sa nu ne doara capul de poluare vorbeste in mare necunostinta de cauza si cu mare pacat. AMBRO este intr-adevar un ucigas de vieti nevinovate. Nu e vinovat acest domn, dar...si nepasarea fata de cei din jur nu este buna. Si mai ales nu e bun teribilismul de care dau dovada cei care se cred invincibili. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!
18.   Eric trimis de
(30 ian 2008, 20:50:43
Dumnezeu sa-l ierte! Multa putere Deliei!

Oameni buni, lasati comentariile de prost gust, ce nu-si au locul aici!
19.   DUMNEZEU sa-l ierte trimis de
(31 ian 2008, 01:54:24
Frantzuz tampit.... imi vine sa-l bat, nu trebuia sa moara...nu avea voie sa moara, a fost un om deosebit, eu cel putin asa il stiam ca pe un om deosebit. Dumnezeu sa-l odihneasca.

Ma scarbeste numarul mare de prosti, locuitori ai acestui oras. Mai cititi inca odata comentariile si minunati-va!
20.   Unde dai si unde crapa trimis de
(31 ian 2008, 02:46:45
E fascinant cum o drama devine prin cateva jocuri de cuvinte (spuse ba cu hotarare si nechibzuinta de "reporteri", ba cu sinceritate de niste personaje anonim de sincere pe forum) o comedie totala.. !!

Stirile, articolul si comentariile sunt de-a dreptul extraordinare... Daca ar fi sa fie pus pe pelicula, am castiga nu numai Palme d'Or, ba chiar si Globul de Aur si toate Oscarurile la toate categoriile.. TRIST

Astia suntem .. si cu asta defilam!

Concluzia: "Foaie verde bat/ N-ai de lucru, fa-ti"

Dumnezeu sa il ierte!

20.1  RE: Unde dai si unde crapa trimis de
(31 ian 2008, 07:52:36
Corect. Si ce inceput apoteotic a bagat tontul asta de neagu, elodiosul de Sv. Pasiune fatala..... bravo neagu, tu care ai pasiune pt bauturica, fatuci si politisti, cand scrii si de pasiunile tale fatale?
21.   Tragic trimis de
(31 ian 2008, 10:39:59
com

ndoleante familiei./dureros tare/a ramas o femeie si un copil minunat in urma/putere deliei/d zeu sa l ierte

22.   Adieu Eric... trimis de
(31 ian 2008, 11:00:38
All my family and me, tell you a last good bye...i'll see you for a last time when you'll be back in France...Goog bye my friend...
23.   O mare pierdere......... trimis de
(31 ian 2008, 11:03:46
un om deosebit,un prieten de nadejde, o suferinta apasatoare,greu de crezut. dumnezeu sa-l odihneasca.mult curaj sotiei lui,multa putere,ii suntem alaturi. nu vom putea intelege niciodata destinul...
24.   Adieu mon ami................ trimis de
(31 ian 2008, 12:51:03
Je te souhaite bon voyage au paradis mon ami.......Tu me manqueras......Ta memoire resteras a tous jamais grav� en moi pour l'eternit�.A BIENTOT MON AMI on se reveras au paradis.........ton ami chris....jtm mon pot...ME CONDOLEANCES A TA FAMILLE,a ton epouse et a ton b�b�......Et bon voyage au paradis................
25.   Destin frant mult prea drevreme trimis de
(31 ian 2008, 18:35:12
Sincere condoleante intregii familii. Sa le dea Dumnezeu puterea sa treaca peste durearea de a nu-l mai avea niciodata aproape pe cel pe care il iubeau cel mai mult! Desi, cu siguranta, intr-un fel sau altul, ii va ocroti pe toti mereu, de sus ... din zbor!
26.   Sincere condoleante trimis de
( 1 feb 2008, 20:12:37
condoleante familiei indoliate , multa putere Deliei sa treaca peste aceasta tragedie .Dumnezeu sa il ierte si de acolo de sus sa vegheze asupra familiei lui ;
27.   ELVISA trimis de
( 1 feb 2008, 20:50:59
ELVISA ,TU ESTI MULT MAI PROASTA .....DECAT PARI .....NICI NU STII LA CE MA REFEREAM SI TE BAGI ASA IN SEAMA...SI DE UNDE DRACU MA STII ?SPRE DEOSEBIRE DE TINE L-AM CUNOSCUT FFFF BINE PE ERIC SI STIU CE VB ....IN SCHIMB TU NU AI CE FACE MAI BUN SI DAI COMENTARII INUTILE!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.Toyota - Programul Rabla 2020
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte