Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Dragi colegi securişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre toate lucrurile, pe care le-am aflat în calitate de ziarist, se detaşează şi azi pomelnicul colegilor mei de facultate, turnători la Securitate. Ce-i drept, ca bonus, i-am aflat şi pe profesorii care-i zoreau s-o facă, dar intensitatea şocurilor nu se compară, întrucât între student şi cadru didactic există de când e lumea o distanţă apreciabilă. Aşa cum se întâmplă în asemenea cazuri gingaşe, pe unii colegi îi suspectam încă de la acea vreme, dar pe alţii – şi aici e durerea mai mare şi mai mare – nu îi bănuiam defel. Dar defel-defel-defel.

Ulterior, mi-a fost dat să mai aflu câte un crâmpei din traiectoria turnătorilor, traiectorie desenată de zborul lor pe bolta lumii. Dacă n-aş fi uitat complet să mă mai mire ceva, probabil c-aş fi făcut-o în cazul lor, deoarece, graţie unei aritmetici divine pe care nu mi-o explic, toţi umblă astăzi cu belciugele de aur ale succesului în nară. Absolut toţi sforăie mulţumiţi de viaţă, cu un firicel de iarbă în colţul gurii. Unii au ajuns la prosperităţi colosale de biznismeni, alţii şi-au altoit tulpina cu fotogenice cariere manageriale ori chiar cu activităţi desfăşurate pe acea râvnită planetă, dintr-un sistem solar inaccesibil omului de rând, numită „diplomaţie”.

Lista conţinându-i pe colegii mei securişti a stat şi la baza absenţei mele de la întâlnirile clasice, puse la cale în chip aniversar, la împlinirea a nu-ştiu-câţi ani de la isprăvirea facultăţii. N-am vrut să particip sau, mai corect spus, n-am putut. Am considerat că mai dulce-i absenţa. Am preferat absenţa, fiindcă n-aş fi fost capabil să fac schimb de pupături cu decanul securist, ajuns acum mare promotor al valorilor democraţiei, la fel cum n-aş fi izbutit să lălăi – alături de colegii dătători în gât – cântecele gradat cherchelite ale studenţiei, începând cu „Gaudeamus igitur”, continuând cu „Cine-i născut în ianuarie” şi sfârşind cu „Aşa beu oamenii buni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragi colegi securişti.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Dragi colegi securişti4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In pat cu dusmanul trimis de
(30 ian 2008, 13:14:52
S-a intimplat peste tot dar imi place cum ai "pus problema". Intrebarea e daca stiai exact, ca student, pe cine saruti, daca nu erai indragostit de cite o colega care urma sa raporteze ce defecte ai si ce anecdote povestesti imediat dupa...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte