Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păcuraru: Nu sunt vinovat de corupţie, iar dacă DNA continuă acest caz este un abuz

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (18:48:09)

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a reluat, miercuri, la Guvern, faptul că nu se consideră vinovat de de corupţie şi a apreciat că insistenţa DNA în cazul său poate fi considerată un abuz, dacă nu se acceptă că este vorba de o confuzie.
  "Putem inventa subiecte de corupţie cu zero lei prejudiciu şi zero faptă. Probabil a fost citit dialogul meu banal de politeţe într-o altă limbă şi transpus într-un limbaj juridic de specialitate, fiind poate vorba de o confuzie. Accept că poate fi vorba de o confuzie, dar dacă se continuă înseamnă că e un abuz, iar Parchetul intră în zona intereselor politice. Nu am o problemă de justiţie", a spus Păcuraru.

El s-a referit şi la declaraţiile liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, după audierile de la DNA, care s-a declarat "uluit" de învinuirile prezentate de către procurori, şi a apreciat că acest caz pare astfel desprins din romanele lui Kafka.

"Suntem în plin Kafka, pentru că există un domn care a declarat că este uluit de ideea că mi-ar fi făcut mie o propunere, iar eu aş fi vinovat că am acceptat tacit ceea ce el nu ştie că a spus", a declarat Păcuraru.

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că este nevinovat în dosarul pentru care a fost chemat de procurori şi în care mai este implicat ministrul Muncii, Paul Păcuraru.

Morega a spus că procurorii anticorupţie l-au chemat pentru a-i aduce la cunoştinţă învinuirile şi s-a declarat "uluit" de cele prezentate de aceştia.

Avocatul lui Morega a completat că învinuirile sunt cele de la articolul 255 din Codul penal, referitoare la darea de mită.

Liderul liberalilor gorjeni a adăugat că va reveni la DNA în 7 februarie, dată la care a fost citat de procurori.

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut, în septembrie, Preşedinţiei aviz pentru începerea urmăririi penale a ministrului Muncii, Paul Păcuraru, într-un dosar în care acesta era acuzat de luare de mită. Păcuraru ar fi fost înregistrat când l-a rugat pe liderul PNL Gorj, Ilie Morega, să intervină la directorii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi ai complexurilor Turceni şi Rovinari pentru ca societatea fiului său, Intratest, să obţină contracte.

La sfârşitul săptămânii trecute, Morega a declarat că nu are nicio legătură cu contractele pe care firma fiului ministrului Muncii, Paul Păcuraru, le-a încheiat cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi cu complexurile energetice de la Turceni şi Rovinari.

Morega a spus că se bucură "extraordinar de mult" că premierul Călin Popescu Tăriceanu a decis să trimită Corpul de Control al Guvernului în Gorj pentru a clarifica situaţia ministrului Muncii, Paul Păcuraru.

Liderul liberalilor gorjeni susţine că el nu are nicio implicare nici în afaceri derulate în minerit şi energie, şi nici nu l-a ajutat pe fiul ministrului Muncii cu vreun contract. El a menţionat că firma lui Păcuraru - junior derula contracte de perfecţionare a personalului de mai mulţi ani.

Dan Ilie Morega spune că acest nou dosar în care el şi ministrul Muncii sunt cercetaţi de către procurorii anticorupţie nu este decât un dosar al noii "poliţii politice".

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, miercuri, după audierea la Direcţia Naţională Anticorupţie a lui Dan Ilie Morega, că în acest dosar, potrivit referatului procurorului, este acuzat de luare de mită prin aprobare tacită.

Ministrul a declarat, pentru MEDIAFAX, că a văzut referatul procurorului prin care cerea Preşedinţiei avizul pentru începerea urmării penale în ceea ce-l priveşte şi că respectivul document nu conţine practic nimic incriminator la adresa lui.

Paul Păcuraru a mai spus că, potrivit referatului, acuzaţia care i se aduce este aceea de luare de mită prin aprobare tacită a unor posibile servicii oferite lui Morega. Demnitarul a adăugat că acuzaţia este desprinsă dintr-o înregistrare a unei convorbiri telefonice, dintre Morega şi el, în care liderul liberal gorjean îi spune: "Dacă băiatul dumneavoastră va trece prin Gorj, spuneţi-i să treacă şi pe la mine". Păcuraru a adăugat că doar pentru acest lucru este acuzat de aprobare tacită, pentru nerespingerea acestei acuzaţii pe care el o consideră "o politeţe".

Acesta a mai spus că a arătat referatul procurorului către preşedinte mai multor jurişti, care au apreciat unanim că, presupunând că "toate acuzaţiile tendenţioase" ce se regăsesc în document ar fi adevărate, tot nu există elementele vreunei infracţiuni.

Ministrul Muncii a precizat, în repetate rânduri, că, în afară de acest pasaj din convorbirea purtată cu Morega, "nu mai există nimic altceva incriminator" la adresa sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcuraru: Nu sunt vinovat de corupţie, iar dacă DNA continuă acest caz este un abuz.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcuraru: Nu sunt vinovat de corupţie, iar dacă DNA continuă acest caz este un abuz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte