Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Politica externă reflectă personalităţile contradictorii ale preşedintelui şi premierului

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (16:12:29)


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că politica externă a României este reflectarea personalităţilor contradictorii şi conflictuale ale preşedintelui şi premierului.
  Geoană a spus că, la un an de la aderarea României la Uniunea Europeană, "scorul" înregistrat ca nou stat membru este unul dezamăgitor, cu precădere în ceea ce priveşte politica externă a autorităţilor de la Bucureşti.

Liderul PSD a afirmat că politica externă a României este "confuză, victima brutalei prime coabitări dintre un preşedinte şi un premier de culori politice diferite, victima războiului politic neîntrerupt din ultimii trei ani".

Geoană a apreciat că politica externă a Bucureştiului reflectă tipologia şi personalitatea celor două centre de putere - Palatul Cotroceni, respectiv Palatul Victoria.

"Politica externă a lui Traian Băsescu este confuză, impulsivă şi neconcludentă, caracterizată de lansarea unor proiecte născute moarte", a spus el, referindu-se la proiectele preşedintelui Băsescu privind Marea Neagră şi Axa Washington-Londra-Berlin.

"De la Guvern avem o politică externă pasivă şi reactivă. Din această împletire de personalităţi contradictorii şi conflictuale, politica externă românească a ajuns în impas", a spus Geoană.

Liderul social-democrat a apreciat că această situaţie ridică problema oportunităţii modificării Constituţiei şi a stabilirii precise a atribuţiilor în materie de politică externă şi de securitate naţională între preşedinte şi premier.

Geoană a criticat şi pasivitatea autorităţilor şi a instituţiilor de la Bucureşti în a formula răspunsuri şi soluţii coerente la problemele interne ale Uniunii Europene, afirmând că această slăbiciune instituţională face ca România să fie un simplu spectator la lupta celorlalte state membre ale UE pentru influenţă şi resurse.

Liderul PSD a făcut aceste afirmaţii la conferinţa "Rolul şi locul României în UE după Tratatul de la Lisabona", organizată de Asociaţia George C. Marshall –România în colaborare cu Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Politica externă reflectă personalităţile contradictorii ale preşedintelui şi premierului.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Politica externă reflectă personalităţile contradictorii ale preşedintelui şi premierului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte