Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Românii plătesc cele mai mari contribuţii

România a urcat în 2008 pe locul al treilea în Europa din punctul de vedere al costului total al contribuţiilor de asigurări sociale, întrucât diminuarea cotelor a fost însoţită de extinderea bazei de calcul, potrivit estimărilor reprezentanţilor Ernst&Young.

"Nici până în acest an România nu a avut un nivel redus al costurilor cu forţa de muncă, plasându-se pe la jumătatea clasamentului ţărilor europene", a declarat, ieri, la un seminar pe teme de fiscalitate, Claudia Durus, specialist în servicii de human capital la Ernst&Young.

Pe primele locuri în topul european privind costurile cu forţa de muncă se află Franţa şi Belgia.

În România, măsurile de reducere a cotelor de contribuţii sociale au fost aproape anulate de majorarea bazei de calcul, a spus Durus.

 

Subvenţii mari pentru producătorii de legume

Producătorii agricoli ar putea primi în acest an 600 lei pe tona de legume produse în seră, 800 lei pe tona de ciuperci cultivate în spaţii climatizate şi 350 lei pe tona de tomate destinate industrializării, în timp ce cultivatorilor de tutun nu li se va mai acorda nici un fel de subvenţie.

Valoarea sprijinului financiar aferent fiecărei activităţi a sectorului vegetal a fost propusă printr-un proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de Ministerul Agriculturii, care modifică un alt proiect publicat în data de 15 ianuarie 2008.

Faţă de anul trecut, fermierii ar putea primi sprijin financiar şi pentru achiziţionarea de ambalaje şi pentru depozitare, în cuantum de 30% din valoarea totală a investiţiei.

 

Numărul de turişti va continua să crească în 2008

Numărul de turişti la nivel mondial va continua să crească în 2008, după recordul de anul trecut, în pofida incertitudinilor economice, întrucât oamenii preferă să aloce bani pentru călătorii, în defavoarea altor tipuri de cheltuieli, potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT).

În 2007 au fost înregistraţi 898 de milioane de turişti, în creştere cu 6,2% faţă de 2006, transmite AFP.

"Sectorul turismului şi-a demonstrat încă o dată, anul trecut, rezistenţa şi capacitatea de adaptare, iar criza financiară nu a avut un impact suficient de mare pentru ca efectele sale să fie vizibile", a declarat secretarul general al OMT, Francesco Frangialli, la prezentarea bilanţului privind turismul mondial în 2007.

În ce priveşte anul 2008, OMT previzionează că numărul turiştilor va continua să urce, deşi ritmul de creştere nu va fi la fel de ridicat ca în 2007.

 

Programul de dezvoltare rurală, aprobat în februarie

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) va fi aprobat de Comisia Europeană pe 20 februarie, însă primele fonduri vor fi virate după ce autorităţile de la Bruxelles vor finaliza o procedură de redistribuire a sumei alocate României pentru anul 2007.

Tranşa financiară alocată României pentru 2007, de peste 600 de milioane euro, nu a putut fi accesată, întrucât programul nu a fost aprobat în 2007.

Astfel, suma va fi redistribuită, în părţi egale, către tranşele anuale programate pentru perioada 2008-2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Info economic1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte