Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Almunia: Dacă indicatorii economici româneşti se menţin, CE va fi nevoită să ia măsuri

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (16:07:58)


Comisia Europeană va iniţia o serie de măsuri în cazul României, conform condiţiilor stabilite în Pactul de Stabilitate şi Creştere, dacă autorităţile de la Bucureşti nu vor acţiona pentru controlul mai eficient al cheltuielilor şi a deficitului bugetar.
  "Suntem îngrijoraţi de cifrele furnizate de autorităţile române (...) Dacă priviţi la evoluţia bugetului general consolidat începând din 2007 cifrele au rămas foarte aproape de 3% din PIB", a declarat, miercuri, comisarul european pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia.

El a subliniat totodată ca un element negativ faptul că deficitul structural rămâne stabilit la 3,4% conform prognozei guvernului.

"Dacă cifrele nu sunt îmbunătăţite şi dacă aceste cifre mari se confirmă sau sunt chiar depăşite, atunci suntem obligaţi să deschidem şi să adoptăm iniţiative conform Pactului de Stabilitate şi Creştere", a afirmat comisarul european, fără să precizeze la ce măsuri se referă.

Almunia a menţionat că nu are o atitudine critică faţă de România, ci faţă de evoluţia indicatorilor economici.

Oficialul Comisiei i-a recomandat zilele trecute ministrului Economiei şi Finanţelor să îmbunătăţească aceste cifre prin pachete de măsuri fiscale mai ambiţioase.

"Le-am cerut autorităţilor române să adopte o serie de măsuri, iar răspunsul a fost unul pozitiv", a spus Almunia.

El a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă în care a prezentat opinia referitoare la programul de convergenţă al României pe perioada 2007-2010.

România a prezentat la 5 decembrie 2007 o versiune actualizată a programului său de convergenţă care acoperă perioada 2007-2010.

Potrivit CE, strategia bugetară prezentată în program nu este conformă politicii bugetare prudente necesară pentru a reduce deficitul extern în creştere şi presiunile inflaţioniste care pun în pericol procesul de convergenţă.

Comisia Europeană subliniază de asemenea că programul prevede continuarea înregistrării unor deficite ridicate "ceea ce generează temeri în legătură cu apariţia unui deficit excesiv". CE consideră că progresul României către obiectivul pe termen mediu privind înregistrarea unui deficit situat puţin sub 1% din PIB până în 2011 este, evident, insuficient.

Comisia subliniază că obiectivul pe termen mediu nu va fi probabil atins în anul 2011, aşa cum este prognozat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Almunia: Dacă indicatorii economici româneşti se menţin, CE va fi nevoită să ia măsuri .
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Almunia: Dacă indicatorii economici româneşti se menţin, CE va fi nevoită să ia măsuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte