Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noi reguli de organizare a centrelor de permanenţă pentru asistenţă medicală primară

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (18:49:20)


Centrele de permanenţă pentru asistenţă medicală primară vor fi organizate la nivelul staţiilor de salvare şi asigurate inclusiv de cabinetul medicului de familie sau în regim de gardă la serviciile de ambulanţă, la cabinetele medicilor de familie sau chiar la domiciliul acestora.
  "Vor fi centre fixe, fără personalitate juridică, organizate la nivelul staţiilor de salvare sau al centrelor de salvare, şi care vor putea fi asigurate şi de cabinetul medicului de familie, tot ca un centru de permanenţă" a declarat ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, după modificarea de către Guvern, în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă, a Legii privind continuitatea asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă. Activitatea se va desfăşura în regim de gardă, de la terminarea programului, între orele 20.00 şi ora 7.00, în zilele de sărbători legale, precum şi sâmbăta şi duminica.

Centrele de permanenţă mobile vor putea fi organizate în regim de gardă la serviciile de ambulanţă, la cabinetele medicilor de familie sau la domiciliul medicului de familie, care vor avea posibilitatea să utilizeze autospeciale pentru consultarea la domiciliu.

Medicii care vor acorda aceste consultaţii se vor încadra în pachetul de servicii minimale şi pachetul de servicii medicale de bază de urgenţă. Serviciile vor fi prevăzute în contractul-cadru astfel încât să existe o coerenţă a actului medical.

Toată activitatea se va desfăşura prin serviciul de urgenţă 112, iar coordonatorii de la 112 vor fi coordonatorii centrelor de permanenţă.

În aceste centre de permanenţă vor funcţiona minim 5 posturi de medici şi, după caz, 5 posturi de asistenţi medicali.

Plata activităţii desfăşurate pentru asigurarea serviciilor în asistenţă medicală primară se face de la bugetul de stat, prin transferuri către bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Plata medicilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de permanenţă se face în baza unui contract încheiat cu casa de asigurări de sănătate.

"Acest serviciu va putea fi asigurat de medici prin proprie voinţă, ei nu vor fi obligaţi", a precizat Nicolăescu.

Ordonanţa va intra în vigoare în termen de 60 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi reguli de organizare a centrelor de permanenţă pentru asistenţă medicală primară .
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi reguli de organizare a centrelor de permanenţă pentru asistenţă medicală primară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte