Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va încuraja natalitatea pentru a preveni o viitoare criză pe piaţa muncii

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (18:52:07)

Încurajarea natalităţii, stoparea emigraţiei, utilizarea tuturor resurselor de muncă interne, dar şi limitarea sau controlarea creşterilor exagerate de personal în administraţiile locale reprezintă principalele măsuri pregătite de Guvern pentru prevenirea apariţiei unei crize pe piaţa muncii.
  "Vom revizui sistemul actual de prestaţii sociale pentru familie, încurajând creşterea calităţii vieţii şi a natalităţii", a declarat ministrul Muncii, Paul Păcuraru, care a prezentat Executivului, în şedinţa de miercuri, un plan de acţiune cuprinzând măsuri de urgenţă în vederea prevenirii apariţiei unei crize grave pe piaţa forţei de muncă.

El a arătat că există riscul ca, în următorii doi ani, România să se confrunte cu o criză pe piaţa muncii din cauza evoluţiei demografice, iar deficitul forţei de muncă să blocheze dezvoltarea, în lipsa unor măsuri.

Păcuraru s-a referit însă şi la "supradimensionarea" de personal din sectorul public, arătând că se impun măsuri de limitare sau control al creşterilor exagerate de personal de la nivelul administraţiilor locale.

Ministrul Muncii a enumerat o serie de măsuri incluse în planul de acţiune privind piaţa muncii, precum stoparea emigraţiei, utilizarea tuturor resurselor interne de forţă de muncă, inişierea unui program naţional de creştere a ocupării în mediul rural, înfiinţarea unui post de agent de ocupare în fiecare primărie, prin care să fie furnizate informaţii referitoare la oportunităţile de angajare şi carieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va încuraja natalitatea pentru a preveni o viitoare criză pe piaţa muncii.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va încuraja natalitatea pentru a preveni o viitoare criză pe piaţa muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte