Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Banca Mondială: România trebuie să se adapteze la noile provocări globale şi regionale

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (13:59:49)

România se confruntă cu un calendar de investiţii menit să susţină creşterea economică şi să îmbunătăţească sistemul judiciar, iar în acelaşi timp trebuie să se adapteze noilor provocări globale şi regionale, a declarat directorul regional al Băncii Mondiale, Orsalia Kalantzopoulos.
  "Privind spre viitor, România se confruntă cu o strategie care ridică multiple provocări şi cu un calendar de investiţii menit să susţină creşterea economică, să îmbunătăţească sistemul judiciar şi să îndeplinească obiectivele stabilite la Lisabona şi, în acelaşi timp, va trebui să se adapteze la noile provocări globale şi regionale, precum modificarea climei", a declarat directorul regional al Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi Ţările Baltice, Orsalia Kalantzopoulos, cu ocazia primei sale vizite oficiale în România.

Ea a arătat că Banca Mondială va continua să acorde sprijin României pentru a-şi îndeplini obiectivele menţionate.

"Echipa noastră din România şi eu personal aşteptăm cu nerăbdare să oferim României asistenţa şi consultanţa tehnică necesară", a afirmat Kalantzopoulos.

Oficialul Băncii Mondiale a precizat că România a înregistrat succese semnificative în ceea ce priveşte depăşirea dificultăţilor legate de aderarea la Uniunea Europeană şi atingerea unei cote ridicate a creşterii economice şi a viabilităţii financiare şi fiscale.

Orsalia Kalantzopoulos a preluat funcţia de director regional al Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi Ţările Baltice la 1 ianuarie 2008.

Reprezentantul Băncii Mondiale s-a aflat la Bucureşti în perioada 28-30 ianuarie pentru discuţii cu oficialii români cu privire la implementarea programului actual al Băncii Mondiale în România şi viitoarele provocări legate de îndeplinirea calendarului de aliniere a României la cerinţele Uniunii Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banca Mondială: România trebuie să se adapteze la noile provocări globale şi regionale .
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Banca Mondială: România trebuie să se adapteze la noile provocări globale şi regionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte