Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APIA consideră că taxa auto pentru maşinile vechi ar trebui să fie mai mare decât valorile propuse

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (19:42:16)


Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România este de acord cu creşterea taxei auto pentru autoturismele noi, însă consideră că pentru cele încadrate în normele de poluare Euro 1 şi non-Euro, aceasta ar trebui să fie mai mare, pentru a sprijini industria auto românească.
  APIA susţine programul de înnoire al parcului auto, proces care ar putea fi accelerat dacă taxa ar creşte la autoturismele Euro 1 şi non-Euro, se arată, într-un comunicat al asociaţiei remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, industria auto românească a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totală de 10 miliarde de euro, exporturi de trei miliarde de euro şi angrenează 200.000 de angajaţi.

De asemenea, capacitatea de producţie ar putea fi extinsă, de la 240.000 de automobile în 2007 la 700.000 de unităţi în anul 2010, la uzinele din Piteşti şi Craiova, consideră APIA.

"Ca urmare, apreciem că politizarea acest subiect - care de fapt ţine de realităţi obiective ce nu pot fi ignorate -, poate duce la blocarea investiţiilor şi scăderea producţiei în industria de automobile, cu impact imediat asupra numărului de locuri de muncă din sectorul auto, dar şi la afectarea mediului înconjurător", se spune în comunicatul APIA.

Referitor la programul de înnoire al parcului auto, APIA solicită creşterea numărului de autovehicule vechi care ar trebui retrase din circulaţie.

Valoarea taxei de primă înmatriculare va creşte de două - trei ori la maşinile noi Euro 4, respectiv 420 de euro la capacităţi de 1.400 centrimetri cubi, 480 de euro la 1.600 cmc şi 950 de euro la 1.900 cmc, dar scade de zece ori la maşinile Euro1 vechi de 14 -15 ani, între 323 euro şi 652 de euro.

Modificările la taxa auto vor intra în vigoare la 1 iulie, iar încasările vor fi transferate de la bugetul de stat la Fondul de Mediu.

Guvernul a discutat, miercuri, un memorandum privind taxa de poluare pentru autovehicule, care prezintă poziţia României în discuţiile cu oficialii Comisiei Europene şi explicaţii referitoare la modul de calcul, dar nu şi ordonanţa care introduce taxa, urmând să se consulte cu partidele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APIA consideră că taxa auto pentru maşinile vechi ar trebui să fie mai mare decât valorile propuse.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APIA consideră că taxa auto pentru maşinile vechi ar trebui să fie mai mare decât valorile propuse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte