Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a discutat doar un memorandum privind taxa şi se va consulta cu partidele parlamentare

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (16:20:02)

Guvernul a discutat, miercuri, doar un memorandum privind taxa de poluare pentru autovehicule, care prezintă poziţia României în discuţiile cu oficialii Comisiei Europene şi explicaţii referitoare la modul de calcul, dar nu şi ordonanţa care introduce taxa, urmând să se consulte cu partidele.
  Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, şi ministrul Mediului, Attila Korodi, se vor întâlni în perioada imediat următoare cu reprezentanţii partidelor parlamentare, pentru a le explica acestora principiile pe baza cărora a fost calculată noua taxă de poluare pentru autovehicule, au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă al noii taxe prevede, în forma actuală, că modificările vor intra în vigoare la 1 iulie, iar încasările vor fi transferate de la bugetul de stat la Fondul de Mediu, pentru a fi utilizate la derularea unor proiecte de protejare a mediului şi reducere a poluării.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, i-a informat, în urmă cu o săptămână, pe membrii Guvernului că modificările privind taxa de poluare auto vor fi promovate în următoarea şedinţă de Guvern, iar procedura de infringement iniţiată de Comisia Europeană va fi suspendată total atunci când acestea vor fi aprobate de Parlament.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, luni, că parlamentarii partidului vor vota împotriva Ordonanţei de Urgenţă privind noua taxă de poluare pentru autovehicule, iar liderul PDL Emil Boc a anunţat, la rândul său, că formaţiunea democrat-liberală va iniţia o moţiune simplă în noua sesiune parlamentară, la Camera Deputaţilor, prin care va solicita anularea acestei taxe şi restituirea banilor fără ca cetăţenii să mai fie obligaţi să apeleze la instanţă.

Liderul UDMR, Marko Bela, formaţiune politică din care face parte şi ministrul Mediului, care a lucrat la elaborarea ordonanţei de urgenţă, a anunţat, marţi, că Uniunea se pronunţă pentru o reducere drastică a taxei de primă înmatriculare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a discutat doar un memorandum privind taxa şi se va consulta cu partidele parlamentare.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a discutat doar un memorandum privind taxa şi se va consulta cu partidele parlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte