Google
Toyota Suceava
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5617 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9136 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Sos de ardei iute cu nuci

  • 1 lingură feliuţe de ardei iute
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 300g nuci măcinate
  • 300g pesmet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 50ml suc de roşii
  • 1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin
  • 2 ardei graşi sau capia
  • 1 leg. pătrunjel verde
  • ± sare, piper

Se coc ardeii şi se scot într-un castron. Se presară cu sare, se acoperă şi se lasă 10 minute în vasul acoperit. Se curăţă apoi de pieliţe şi se taie în fâşii. Se pun într-un blender, împreună cu celelalte ingrediente şi se procesează până când se obţine un piure fin. Dacă sosul obţinut este prea gros, se poate lungi cu suc de roşii şi zeamă de lămâie. Dacă este prea lichid, se adaugă nuci măcinate. Se ţine sosul astfel pregătit, 15 minute la temperatura camerei, înainte de a fi servit. Se potriveşte cu grătare din carne, peşte sau legume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sos de ardei iute cu nuci.
 Vizualizări articol: 2152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sos de ardei iute cu nuci0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte