Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii au încheiat mitingul de la Parlament, liderii sindicali făcând apel la grevă generală

Miercuri, 16 Martie 2011 (16:53:47)

 Sindicaliştii au încheiat mitingul de la Parlament, liderii confederaţiilor spunându-le să nu plece dezamăgiţi, pentru că acesta este doar începutul şi făcând apel la grevă generală.

Mitingul de protest organizat de cele cinci confederaţii sindicale, la care au participat sindicalişti din toată ţara, s-a încheiat cu două ore mai devreme decât era programat.

Înainte de a anunţa încheierea protestului de la Parlament, unde a început dezbaterea moţiunii de cenzură a opoziţiei la adresa Guvernului Boc, liderii sindicali au făcut apel la grevă generală, spunându-le oamenilor să nu fie dezamăgiţi după acţiunea de miercuri, pentru că aceasta reprezintă doar începutul în lupta împotriva Executivului.

Sindicaliştii au fost apoi anunţaţi că mitingul s-a încheiat şi că îi aşteaptă autocarele pe Splaiul Unirii.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Florin Hulea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în jurul orei 15.30 protestatarii au început să plece în număr mare din Piaţa Constituţiei.

El a precizat că, la momentul de vârf al manifestaţiei, în Piaţa Constituţiei au fost prezenţi peste 8.000 de sindicalişti.

Acesta a mai spus că, pe parcursul mitingului, opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care două au fost duse la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. El a precizat că o persoană a leşinat lângă scena de unde liderii sindicali le-au vorbit manifestanţilor, fiind inconştientă în momentul în care a fost dusă la spital. De asemenea, un bărbat de 33 de ani, aflat cel mai probabil în stare avansată de ebrietate, a fost transportat la spital pentru că i s-a făcut rău. Celelalte şase persoane au acuzat ameţeli sau stări de leşin, însă după ce li s-a acordat primul ajutor s-au întors la miting.

Mitingul din Piaţa Constituţiei a început la ora 12.30, cu aproape trei ore înainte de dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depuse de opoziţie, după ce Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea pe Codul Muncii. Potrivit liderilor sindicali, la protest au participat aproximativ 12.000 de oameni.

Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care a fost citită săptămâna trecută şi este dezbătută şi votată miercuri.

PDL şi UDMR au anunţat că au decis ca parlamentarii lor să nu-şi exprime votul la moţiunea de cenzură.

Liderii PSD, PNL şi PC au anunţat că parlamentarii Opoziţiei vor fi prezenţi cu toţii şi vor vota moţiunea de cenzură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii au încheiat mitingul de la Parlament, liderii sindicali făcând apel la grevă generală.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii au încheiat mitingul de la Parlament, liderii sindicali făcând apel la grevă generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei