Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şase consorţii acceptate la licitaţia pentru intermedierea vânzării pachetului OMV Petrom

Miercuri, 16 Martie 2011 (16:03:02)

Ofertele tehnice depuse de şase consorţii au fost acceptate la licitaţia pentru numirea intermediarului ofertei secundare prin care statul vrea să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP).

Potrivit mai multor surse din piaţa de capital, consorţiile ale căror oferte au intrat în cursă sunt: BCR cu JP Morgan şi Intercapital Invest, Raiffeisen Capital&Investments cu Morgan Stanley, ING Bank cu UBS, UniCredit CA IB Securities cu Goldman Sachs, Alpha Bank cu Nomura şi CEC Bank, BT Securities cu Renaissance Capital, Romcapital şi EFG Securities.

Ofertele pentru intermedierea operaţiunii trebuia depuse până miercuri ora 12:00.

Consorţiul format din BRD, Citibank şi Societe Generale a fost descalificat, pe motiv că a depus oferta după ora limită. Deşi a ajuns la sediul OPSPI înainte de ora 12:00, înregistrarea oficială a ofertei s-ar fi efectuat, potrivit unor surse din piaţă, la ora 12:07.

Iniţial, ofertele aveau termen de transmitere data de 9 martie, însă Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a anunţat o amânare de o săptămână.

OPSPI va analiza într-o primă fază, de cel puţin două săptămâni, oferta tehnică depusă de cele şase consorţii, urmând ca în etapa finală să se califice doar intermediarii care au obţinut peste 85 de puncte din 100 de puncte posibile.

În ultima fază de selecţie se vor deschide şi ofertele financiare, iar punctajul final va fi format în proporţii egale (50%-50%) din rezultatul obţinut la oferta tehnică şi cel de la oferta financiară.

Statul vrea să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom din pachetul pe care îl deţine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundară, estimată la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent preţ de la bursă, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Coform celor mai recente raportări, grupul austriac de petrol şi gaze OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din acţiuni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase consorţii acceptate la licitaţia pentru intermedierea vânzării pachetului OMV Petrom.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şase consorţii acceptate la licitaţia pentru intermedierea vânzării pachetului OMV Petrom0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei