Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul cazurilor de gripă a scăzut în ultima săptămână, ajungând la 87, din care 28 de tip A/H1N1

Miercuri, 16 Martie 2011 (16:53:10)

Numărul cazurilor de gripă a scăzut în ultima săptămână, ajungând la 87, din care 28 de tip A/H1N1, cele mai multe persoane la care a fost confirmată infectarea cu virusul gripal fiind din Bucureşti şi judeţele Iaşi, Hunedoara, Prahova, Bacău şi Ilfov.

În săptămâna 7-13 martie au fost înregistrate 118.087 de cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 11,1% mai puţine comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă şi 546 de afecţiuni clinice compatibile cu gripa (în scădere cu 31,8%), conform raportării primite de Ministerul Sănătăţii de la Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi a gripei în ultima săptămână a fost cu 6,1% mai mică decât media a trei săptămâni anterioare şi s-a situat sub valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de miercuri al Ministerului Sănătăţii.

"Se evidenţiază, în continuare, o pondere mai mare a cazurilor de gripă cu virus B, activitatea gripală a avut intensitate medie, sub formă de focare locale", au precizat reprezentanţii MS.

În urma testelor de laborator au fost confirmate 87 de cazuri de gripă, dintre care 28 de tip A/H1N1 şi 59 de tip B. Din luna octombrie 2010 şi până în prezent au fost înregistrate 691 de cazuri de gripă.

Trei dintre persoanele la care a fost confirmată infecţia au decedat, două din cauza gripei A/H1N1 şi una din cauza gripei de tip B. Un deces a fost înregistrat în judeţul Prahova, fiind vorba de o femeie de 53 ani, cu factori de risc asociaţi (astm bronşic, obezitate, HTA), confirmată cu gripă A/H1N1. De asemenea, în judeţul Ilfov au decedat un bărbat de 51 ani, care avea gripă A/H1N1, insuficienţă cardiacă şi boală ischemică cardiacă, şi un tânăr de 18 ani, diagnosticat cu gripă B, care suferea şi de amiotrofie spinală.

Din cele 87 de cazuri de gripă (A/H1N1 şi B), cele mai multe au fost înregistrate în Bucureşti (28) şi judeţele Iaşi (16), Hunedoara, Prahova (câte cinci), Bacău, Ilfov (câte patru), Braşov, Dolj (câte trei). Celelalte cazuri au fost confirmate în judeţele Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Mureş, Olt, Timiş (câte două), Alba, Argeş, Buzău, Giurgiu, Maramureş, Neamţ şi Suceava (câte un caz).

Cele 28 de cazuri de gripă A/H1N1 au fost confirmate în Bucureşti (şapte) şi judeţele Iaşi (11), Ilfov (două), Hunedoara, Prahova, Bacău, Timiş, Alba, Giurgiu, Maramureş şi Neamţ (câte un caz).

Ministerul Sănătăţii menţionează că, în ultima săptămână, ratele de absenteism din unităţile preşcolare şi şcolare au fost în scădere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor de gripă a scăzut în ultima săptămână, ajungând la 87, din care 28 de tip A/H1N1.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cazurilor de gripă a scăzut în ultima săptămână, ajungând la 87, din care 28 de tip A/H1N10.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei