Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

„Consiliul de Disciplină nu a luat încă o decizie definitivă referitor la situaţia mea”

Subsemnatul Liţu Mihai Dan, fiul lui Ion-Doru şi al Rodicăi, domiciliat în Câmpulung Moldovenesc, str. Calea Transilvaniei nr. 172, jud. Suceava, angajat al Direcţiei Silvice Suceava - Ocolul Silvic Breaza, vă sesizez în legătură cu următoarele:

La data de 07.03.201l s-a efectuat o verificare a modului de exploatare din partizile 322213/2011 şi 322205/2011, de către Galanton Bogdan - consilier al ITRSV Suceava şi ASP Poliţie Taşcă Lucian - IPJ Suceava, în prezenţa Turturean Anfilofie - pădurar canton silvic 7 Lucina de la Ocolul Silvic Breaza şi în asistenţa martorului Poienari Bogdan, fără a fi înştiinţat în prealabil titularul autorizaţiei de exploatare, domnul Ungur Alin, care este şi administratorul SC Maghebo SRL (societate care efectua exploatarea), şi în prezenţa căruia trebuia efectuată verificarea, deoarece din momentul autorizării partizilor, răspunzător de activitatea din acea suprafaţă este titularul de autorizaţie.

Delegaţia nr. 285/07.03.2011, prezentată de consilierul ITRSV Galanton Bogdan, la rubrica "se deplasează la" sunt specificate ocoalele silvice Râşca, Dorna RA şi Dorna Candrenilor, iar „C.C.M.L. şi control regim silvic cu deleg. ai Insp. Jud. Suceava" este completat cu altă ortografie şi altă nuanţă de pix.

La punctul l. din Nota de Constatare se face referire de APV (act de punere în valoare) nr. 322215/2011, care în evidenţa SUMAL nu există.

La punctul 2. alin.3, din N.C. se menţionează că lipseşte fişa înălţimilor, dar în procesul verbal nr. 1773/04.03.2011 este specificat că la partizile: 13685 (corespondent cu partida 322213/2011) şi 13684 (corespondent cu 322205/2011), "conţin.... precum şi fişa de înălţimi".

La punctul 3. se analizează documentaţia care a stat la baza întocmirii APV 322205/2011, însă în realitate, în mod eronat, la alin. 3.4.5. se fac referiri la documente care au stat la baza întocmirii APV 322213/2011.

La punctul 4. se fac precizări cu privire la faptul că nu se pot identifica distinct cele două parchete şi că au găsit 24 arbori fără defecte, ce nu ar fi prezentat numere de ordine, în fapt verificatorii nu au precizat că la data controlului ningea foarte tare (viscolit) şi în aceste condiţii este foarte greu de identificat delimitările dintre parchete şi implicit defectele de formă sau structură a arborilor. Important de precizat este că perioada de timp scursă de la punerea în valoare şi până la data verificării a fost cu fenomene meteo alternante (ploi, ninsori, timp mai cald), care au depreciat înscrisurile (numere de ordine) de pe arbori, iar aceste elemente fiind scrise în momentul punerii în valoare cu creion chimic pe lemn îngheţat sunt greu vizibile. Cei 24 de arbori trebuie expertizaţi la faţa locului, deoarece după marcare s-a trimis adresa nr. 972/03.02.2011 către ITRSV Suceava, pentru delegarea unor consilieri verificatori. Aceştia s-au deplasat la faţa locului, au verificat cele două partizi; au întocmit documentaţia conform regulamentului pentru fiecare partidă în parte, în urma cărora au fost aprobate şi s-a emis autorizaţia de exploatare (elemente foarte importante care nu au fost consemnate în N.C.). Anexa la N.C. este un proces verbal cu un inventar al celor 24 de arbori care se predau în gestiunea păd. Turturean Anfilofie, fără a fi de faţă titularul autorizaţiei de exploatare (acesta avându-i în gestiune până la finalizarea exploatării) şi fără a se menţiona baza legală. Personal, în calitate de titular de ciocan, nu am fost solicitat să fiu prezent pe teren la verificarea făcută (mai ales că constatatorii precizează că ar exista nereguli).

În încheiere menţionez că nota de constatare s-a predat şi înregistrat în data de 07.03.2011, la ora 17.30, tehnicianului de pază şi protecţie Vermeşan Orest din cadrul O.S. Breaza, semnat doar de Galanton Bogdan şi Turturean Anfilofie; lipsind semnăturile ASP Poliţie Taşcă Lucian şi a martorului Poienari Bogdan, fără a se preda şefului de ocol (care este împuternicit să-l ia la cunoştinţă). Interesant este şi faptul că se precizează că această verificare se face în asistenţa martorului Poienari Bogdan, care, la inventarierea celor 24 de arbori şi predarea acestora în custodia păd. Turturean Anfilofie, nu este prezent.

În concluzie, consider că această Notă de Constatare nu este fundamentată corespunzător şi solicit anularea conform legii.

Totodată, precizez că Consiliul de Disciplină nu a luat încă o decizie definitivă referitor la situaţia mea.

Vă mulţumesc.

 

Liţu Mihai Dan

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Consiliul de Disciplină nu a luat încă o decizie definitivă referitor la situaţia mea”.
 Vizualizări articol: 1916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
„Consiliul de Disciplină nu a luat încă o decizie definitivă referitor la situaţia mea”2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curaj si nu va lasati, uni conduc de la butoane :( trimis de
(16 mar 2011, 19:53:17
Nu stiu daca o sa am ocazia in viata asta sa-i vad pe comunisti asti plecati o data, nu mai termina cu inscenarile te lucreaza de nu te vezi, o practica de 50 de ani, o generatie de dungati.
Felicitati pentru articol si nu te lasa, am inteles cu toti ca este o lucratura !
2.   Conduc prostd trimis de
(17 mar 2011, 08:27:11
Domnule Litu,se simte vint de schimbare a (orange),se simt in pericol acesti viermi...rabdare ca nu mai au mult!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei