Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ample controale ale cursurilor de apă pentru a depista eventuale materiale ce le pot obtura

Miercuri, 16 Martie 2011 (15:00:13)

ANAR anunţă că între 15 martie şi 8 aprilie se va desfăşura o amplă acţiune de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă de autorităţile locale, pentru a depista eventualele depozite de deşeuri sau lemne ce pot obtura secţiunile de scurgere a apelor şi pot provoca revărsări.

Acţiunea va fi derulată de mai multe instituţii responsabile, respectiv ANAR (la nivelul SGA-urilor), Gărzile de Mediu judeţene, IJSU şi prefecturi.

De asemenea, reprezentanţii Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) vor verifica lucrările hidrotehnice, în special cele aflate în bazinele hidrografice afectate de inundaţiile din anul 2010.

Hidrologii au instituit avetizare de Cod galben de inundaţii în Vest şi Sud-Vestul ţării, începând de joi, ora 10.00, până vineri, ora 16.00, ca urmare a precipitaţiile prognozate pentru următoarele 36 ore.

Se instituie Cod galben pe râurile: Crasna - judeţul Sălaj şi Satu Mare, Barcău - judeţul Sălaj şi Bihor, în bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor Crişul Negru (Bihor), Crişul Alb (Arad şi Hunedoara), Timiş superior şi afluenţi (Hunedoara, Caraş Severin şi Timiş), Barzava (Caraş Severin), Moraviţa (Timiş) Caraş, Nera şi Cerna (Caraş Severin), Desnatui (Dolj), Jiu şi afluenţii săi (Hunedoara, Dolj, Gorj şi Mehedinţi), afluenţii Oltului inferior (Vâlcea şi Olt)

Institutul Naţional de Hodrologie şi Gospodărire a Apelor menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor şi pe cursurile de apă necadastrate.

"Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi precipitaţiile prognozate pentru următoarele 36 ore se pot produce creşteri de niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necadastrate", precizează sursa citată.

AMAR monitorizează cursurile de apă vizate de avertizare, asigurând serviciile de permanenţă în cadrul dispeceratelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ample controale ale cursurilor de apă pentru a depista eventuale materiale ce le pot obtura.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ample controale ale cursurilor de apă pentru a depista eventuale materiale ce le pot obtura0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei