Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii au început protestul de la Parlament cântând "Deşteaptă-te, române"

Miercuri, 16 Martie 2011 (14:09:07)

Sindicaliştii au început protestul de la Parlament, unde în mai puţin de trei ore va fi dezbătută moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, cântând "Deşteaptă-te, române", liderii confederaţiilor făcând apel la bucureşteni să iasă în stradă, pentru că astăzi trebuie schimbat Guvernul.

Potrivit jandarmilor, în Piaţa Constituţiei s-au adunat aproximativ 5.000 de oameni. Sindicaliştii spun însă că în Piaţa Constituţiei vor fi 50.000 de oameni.

După intonarea Imnului Naţional, liderii celor cinci confederaţii le-au spus protestatarilor că astăzi trebuie schimbat "Guvernul incompetent" şi au făcut apel la bucureşteni să iasă în stradă, alături de sindicalişti, pentru că şi ei sunt afectaţi de noul Cod al Muncii.

"Avem un guvern incompetent, care mimează dialogul şi a demonstrat că-şi dispreţuieşte cetăţenii. De azi ar trebui să schimbăm salutul pe strada, la locul de muncă - jos Guvernul Boc, pentru că ne urăşte sincer", le-a spus liderul BNS, Dumitru Costin protestatarilor adunaţi în Piaţa Constituţiei.

"Decât să plecăm noi, mai bine să plece ei. Jos Guvernul!", a mai spus Costin.

Sindicaliştii au bannere pe care scrie "Salvaţi Codul Muncii", "Jos sclavia lui Băsescu! Ne întoarcem la Ceauşescu?", "Băsescu, Boc, România / Codul muncii e sclavia; să vă scufundaţi bine!" şi scandează "Demisia", "Jos Băsescu", "Jos Guvernul Boc", "Lăsaţi-ne", "Jos, jos, jos guvernul mincinos".

În spatele scenei amplasate în Piaţa constituţiei este un banner cu siglele celor cinci confederaţii sindicale, pe care scrie "Nu sclaviei la locul de muncă".

Unul dintre protestatari a venit la miting îmbrăcat în sperietoare de ciori, cu lanţuri legate de mâini, cu o hârtie prinsă de brâu pe care scrie "profesor de română" şi cu un banner cu mesajul "Să muriţi bine!", iar un altul este costumat în moarte şi are o coasă în mână.

Înaintea începerii mitingului, liderii sindicali le-au cerut protestatarilor să facă linişte pentru a asculta "marşul funebru pentru Boc".

La protest participă şi Joseph Niemtz, secretar general adjunct al Confederaţiei Europene a Sindicatelor. Acesta a spus că a venit să sprijine sindicaliştii români, pentru că noul Cod al Muncii este împotriva legislaţiei europene şi Guvernul s-a grăbit în cazul adoptării acestuia, precizând că vor fi făcute plângeri la CE.

Coloanele de sindicalişti continuă să vină în Piaţa Constituţiei, atât dinspre Parcul Izvor, cât şi dinspre Piaţa Unirii.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa" Liviu Apostoiu le-a spus manifestanţilor care se îndreaptă spre zona de protest să intre în Piaţa Constituţiei pentru că "vine Boc să îi numere".

Peste 2.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri asigură ordinea la mitingul din Piaţa Constituţiei, dar şi pe trasele pe care vin sindicaliştii.

Între Piaţa Constituţiei şi Parcul Izvor sunt 10 maşini de pompieri, opt ambulanţe prim ajutor, trei ambulanţe cu medic, două spitale mobile şi un echipaj de descarcerare.

Liderii celor cinci confederaţii sindicale au spus că la protestul de miercuri, din Piaţa Constituţiei, care are loc în ziua dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură depuse de opoziţie, după ce Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea pe Codul Muncii, sunt aşteptaţi să participe peste 50.000 de sindicalişti din toate domeniile.

Traficul rutier a fost restricţionat de miercuri, la ora 5.00, până joi, la ora 3.00, pe Bulevardul Libertăţii, sensul dinspre bulevardul Naţiunile Unite către Calea 13 Septembrie. Totodată, miercuri, de la ora 9.00 până la ora 22.00 este restricţionat în totalitate traficul rutier pe Bulevardul Libertăţii, între Bulevardul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie şi pe Bulevardul Unirii, între Piaţa Constituţiei şi intersecţia cu Bulevardul Regina Maria.

Mitingul de la sediul Parlamentului vizează modificările aduse de Guvern la Codul Muncii şi asumate prin angajarea răspunerii, şi se doreşte a fi un sprijin în încercarea parlamentarilor din opoziţie de a demite Guvernul, prin moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate".

Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care a fost citită săptămâna trecută şi care va fi dezbătută şi votată miercuri, de la ora 15.00.

PDL şi UDMR au anunţat că au decis ca parlamentarii lor să nu-şi exprime votul la moţiunea de cenzură.

Liderii PSD, PNL şi PC au anunţat că parlamentarii Opoziţiei vor fi prezenţi cu toţii şi vor vota moţiunea de cenzură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii au început protestul de la Parlament cântând "Deşteaptă-te, române".
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii au început protestul de la Parlament cântând "Deşteaptă-te, române"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei