Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

General Construct a câştigat licitaţia pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un consorţiu de firme condus de firma suceveană General Construct va efectua lucrările de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei adiacente acesteia. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că investiţia se va ridica la suma de 32,019 milioane de lei, fără TVA, iar lucrările ar putea să înceapă în această primăvară, după expirarea perioadei în care pot fi depuse contestaţii la rezultatul licitaţiei.

Investiţia va fi realizată de asocierea de firme SC General Construct SRL Suceava – Loial Impex SRL Suceava – SC Restaco SRL Suceava – Grup Corint SA Alba Iulia. Proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei a fost promovat prin Programul Operaţional Regional. Contractul pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei a fost semnat în luna februarie a anului 2010 şi avea o valoare de 52 de milioane de lei (aproximativ 14 milioane de euro). Lucrările ar trebui să fie finalizate într-un termen de 60 de luni.

Proiectul presupune intervenţii de restaurare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, consolidarea acesteia, refacerea şi amenajarea căilor de acces, lucrări pentru asigurarea iluminatului exterior şi interior, intervenţii pentru amenajarea zonei de protecţie, precum şi reamenajarea şi construcţia utilităţilor anexe.

Lucrările de reabilitare şi consolidare a Cetăţii de Scaun a Sucevei vor avea ca rezultat creşterea cu 13,26% a suprafeţei reabilitate a cetăţii, de la 4.404,7 metri pătraţi la 4.988,7 metri pătraţi, recuperarea spre folosinţă, prin închidere şi acoperire, a tuturor spaţiilor rămase descoperite şi supuse degradărilor, precum şi consolidarea cetăţii. De asemenea, vor fi realizate lucrări pentru asigurarea accesului la utilităţi şi pentru a asigura accesul facil al vizitatorilor la monumentul istoric, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. Pentru creşterea gradului de atractivitate a cetăţii, în perimetrul monumentului va fi realizat un spectacol de sunet şi lumini, unic în ţară, care va reda imagini cu personaje şi activităţi specifice perioadei medievale.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că şeful administraţiei judeţene a solicitat Ministerului Culturii să iniţieze demersuri pentru ca Cetatea de Scaun să fie inclusă în lista patrimoniului UNESCO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului General Construct a câştigat licitaţia pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun din Suceava.
 Vizualizări articol: 3574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
General Construct a câştigat licitaţia pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun din Suceava4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cetatea trimis de
(16 mar 2011, 12:35:50
Ar fi extraordinar sa avem ceva gen Cetatea Neamtului,cine a vazut-o asa cum e acum,imi da dreptate!
2.   In sfarsit! trimis de
(16 mar 2011, 17:11:07
IN SFARSIT...O IVESTITIE BUNA...AR FI FRUMOS CA CETATEA DE SCAUN DIN SUCEAVA SA FIE REABILITATA..UN EXEMPLU BUN ESTE DAT DE CETATEA DE LA NEAMT...FOARTE FRUMOS AMENAJATA...SPOR LA TREABA!
3.   Nu uitati... trimis de
(16 mar 2011, 17:53:18
nu uitati telegondolele promise ...de la cetata spre McDonald's si de la catate spre Maall. De ce nu se mai spune nimic...asta ar fi o chestie super interesanta...
4.   Trebuie renovata trimis de
(16 mar 2011, 20:23:19
Prioritatea numarul unu al orasului este podul de la bazar...Ar trebui sa se ocupe in principal de asta si sa faca un nou pod cat mai curand...De s-ar duce dracului podul ala o sa puna telegondole pentru idiotilaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei