Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Produse cosmetice inutile

Un ten frumos nu are nevoie de prea multe produse cosmetice, de aceea unele dintre ele nu reprezintă altceva decât un lux inutil

Doamnele şi domnişoarele sunt deseori tentate să-şi cumpere creme pentru ochi, loţiuni pentru tonifierea tenului şi măşti cosmetice. Fără îndoială, folosirea acestor produse este o adevărată plăcere, numai că multe dintre ele nu sunt esenţiale pentru îngrijirea tenului, ba mai mult, nu sunt nici măcar necesare. Dacă bugetul vă este limitat şi ştiţi că nu puteţi aloca prea mult timp îngrijirii zilnice, renunţaţi la aceste trei produse fără mustrări de conştiinţă, căci nu sunt esenţiale pentru menţinerea unui ten frumos şi sănătos.
 

Crema pentru ochi
Acest produs cosmetic este primul care ar trebui să dispară de pe lista dumneavoastră de cumpărături. Potrivit dermatologilor, este mult mai practic şi eficient să folosiţi pentru ochi aceeaşi cremă hidratantă cu factor de protecţie pe care o aplicaţi pe restul feţei. Este adevărat că pielea din jurul ochilor este mai sensibilă, însă la fel de adevărat este faptul că loţiunea hidratantă pe care o utilizaţi pe faţă şi pe gât are aceeaşi formulă şi multe dintre ingredientele incluse în cremele pentru ochi - substanţe care sunt eficiente şi pentru prevenirea şi tratarea ridurilor fine şi a deshidratării pielii din jurul ochilor.
În cazul în care folosiţi cu sfinţenie crema pentru ochi în speranţa că veţi scăpa de riduri şi de pungi, ar fi bine să ştiţi că respectivul produs cosmetic nu are această proprietate. O compresă rece sau două pliculeţe de ceai de muşeţel înmuiate în apă vor trata aceste pungi mai eficient decât orice cremă, chiar dacă doar temporar. La fel de eficiente pot fi şi aplicaţiile cu felii de castravete.
 

Loţiunea tonică
Scopul loţiunii pentru tonifiere este acela de a elimina urmele de machiaj şi excesul de sebum de pe piele. „Problema” ar fi că majoritatea produselor demachiante îndeplinesc cu succes această operaţiune, prin urmare loţiunea tonică este doar o etapă suplimentară a procesului de îngrijire, una de fapt inutilă. Loţiunile calmante, care nu conţin alcool, sunt absolut de prisos dacă obişnuiţi să folosiţi o cremă hidratantă, în schimb loţiunile tonice astringente sunt eficiente pentru eliminarea excesului de sebum, fiind însă indicat ca acestea din urmă să nu fie folosite pe toată faţa, ci doar pe zonele cu probleme.
 

Măştile cosmetice
Şansele ca o mască de faţă - fie că este vorba de una hidratantă sau una cu argilă - să transforme în mod spectaculos şi pe termen lung aspectul tenului sunt destul de mici. O mască hidratează tenul foarte bine şi menţine această hidratare numai până în momentul în care este eliminată. Adevărul este că efectul măştilor cosmetice poate fi asemănat cu efectul strugurelului: creează o peliculă protectoare peste ten şi oferă un confort plăcut, însă doar temporar.
Persoanele care au un ten sensibil sau afectat de cuperoză pot beneficia de proprietăţile măştilor ce conţin ingrediente antiinflamatorii (precum aloe vera, alantoină şi muşeţel) şi care calmează într-adevăr iritaţiile sau disconfortul, numai că efectul durează doar atâta timp cât masca este pe faţă. Măştile cosmetice cu argilă nu absorb şi nu elimină sebumul şi nici nu „purifică şi detoxifică” porii, aşa cum se promite pe ambalaj sau pe prospect.

Măştile cosmetice care conţin caolin (o argilă bogată în minerale), nămol marin sau cărbune nu fac altceva decât să exfolieze delicat tenul datorită faptului că se „lipesc” foarte bine de piele. Explicaţia este simplă: după ce se usucă şi sunt clătite, măştile respective „iau” cu ele o parte dintre celulele moarte, impurităţile şi sebumul de pe ten. Unele măşti conţin într-adevăr ingrediente active antibacteriene, antiinflamatoare şi antiseptice, însă aceste produse nu vor fi mai eficace decât o îngrijire de rutină ce presupune demachierea în fiecare seară şi tratarea tenului cu un exfoliant ce conţine acid salicilic.
Mai grav este că, deşi măştile cu argilă au capacitatea de a reduce cantitatea de sebum, acesta nu va fi eliminat, ci se va aduna din nou pe piele, cauzând aceleaşi probleme ca şi înainte de tratament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produse cosmetice inutile.
 Vizualizări articol: 8065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Produse cosmetice inutile3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei